Jardí al carrer Santema de Caldes d'Estrac.

Cada racó, un món per descobrir

Et dono la benvinguda a Rondaller.

Fa molts anys que m’agrada voltar, veure món, descobrir racons que no apareixen a les guies: sempre hi ha alguna cosa maca o interessant per veure.

Per què rondaller?

La meva mare sovint em deia “ets un rondaller”, referint-se al fet que mai parava a casa. En realitat crec que aquesta paraula ve a dir mandrós (com ronsejaire). He trobat rondalla (conte) i rondar (passejar). Hi ha qui l’utilitza erròniament per a designar a qui explica rondalles, qui seria un rondallaire.

Continguts breus

La meva intenció és donar un parell de pinzellades dels llocs que m’han semblat interessants i animar-vos a visitar-los. De cap manera es tracta d’informació rigorosa. No és la finalitat d’aquest espai donar explicacions exhaustives amb dades i paraules tècniques que poden avorrir i amb tota seguretat, tampoc domino. Per a qui vulgui saber-ne més, ho indico als enllaços.

Quan dic que et dono la benvinguda a Rondaller, vull dir també que desitjo que et sentis lliure per comentar el que escric, estiguis o no d’acord.

Sobre les fotografies

Totes les imatges i il·lustracions que apareixen en aquest bloc són fetes pel mateix autor dels articles (que sóc jo, vaja), amb alguna excepció que indico convenientment. Em sembla fantàstic si les comparteixes, sempre que no siguin utilitzades amb fins comercials. Només et demano que, per fer justícia (i per ètica) anomenis la font: rondaller.cat.

Qui sóc?

Em dic Alfons Martín i, després de viure a diversos llocs, ara resideixo a Vilassar de Mar. Sóc dissenyador gràfic, però no tinc cap titulació en història de l’art, arquitectura ni arqueologia, carreres que m’hagués agradat estudiar.

La informació per a redactar els articles la cerco a internet i, si la feina em deixa temps, a les biblioteques. També demano el consell de professionals qui m’han donat valuoses opinions.

Quan escric evito copiar. Detesto especialment aquells blogs en què els textos són fruit d’un descarat copiar-i-enganxar. També evito jutjar, malgrat que el meu punt de vista sempre el deixo traslluir.

Tot i això, l’important aquí no és qui escriu, sinó els llocs, l’art, el paisatge. Si això t’agrada, t’agradarà igual, sàpigues o no qui sóc, d’on vinc i quina edat tinc, oi? Per això mai em veuràs en cap fotografia. L’espatllaria de ben segur 😉

Et dono la benvinguda a Rondaller. Pont romànic a l'Espluga de Castellcir, al Moianès.
L’Espluga (Castellcir)

Rondaller a la ràdio

Vols saber una mica més? Escolta les entrevistes que m’han fet a: