Vall d'en Bas

Un camí de Sant Jaume molt verd

A veure, li diuen Camí de Sant Jaume com li podrien dir de Santa Tecla. Tinc la sensació que és més aviat un invent marquetinià. Però és maca i val la pena. Es tracta de la ruta per on passava l’antic carrilet d’Olot a Sant Feliu de Guíxols. Recordo amb enyorança quan passava xiulant per Llagostera al costat d’on vivia la meva tia: treia una bona fumera i el conductor sempre ens saludava. Sniff 🙁

Nosaltres, com que NO sóm uns grans caminadors vam fer una trampeta: començar a Olot, no a Girona: així gairebé tot el camí és una suau baixada (total, tampoc voliem arrivar a l’Obradoiro!). El tros de la Cellera de Ter a Girona més val oblidar-lo: passa pel costat de la carretera, està sempre d’obres i sembla les rambles.

Camí de Sant Jaume

Vam deixar cotxe a Bescanó. Allà vam agafar l’autobús fins Olot (tots els ocupants pendents de dir-nos quina era la nostra parada… més simpàtics!). A Olot vam fer nit a l’hotel La Perla. Anys enrera vam estar-hi i era correcte. Ara… millor si us en busqueu un altre.

Al dia següent vam enfilar cap a Sant Feliu de Pallerols, un romàntic i bonic poble on vam finalitzar la primera etapa, cansadíssims, però contents.

Sant Feliu de Pallerols

Sant Feliu de Pallerols.

La segona etapa va ser fins Amer, també molt maca i amb un petit port (620 m). Allà vam dormir en un hotel de carretera (punt de trobada de ciclistes i moteros) que, tot i que estava força bé, és a les afores de la població i ens vam avorrir una mica per la tarda, així que no us dic quin és.

Vall d'en Bas

Vall d’en Bas.

I la darrera etapa la vam acabar a Anglès, perquè feia molta calor i el camí ja no tenia el mateix encant. Allà vam dinar i vam agafar l’autobús fins Bescanó, on teniem el cotxe.

Si no voleu fer tant de tros, es pot fer un tram d’un dia, preferiblement entre La Vall d’en Bas i Amer.

A les antigues estacions del carrilet podeu llogar bicicletes, ja que és un camí fantàstic i molt ben senyalitzat. Els paisatges són impagables.

Les Planes d'Hostoles

Les Planes d’Hostoles.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

 • Quan: millor a la primavera o a la tardor.
 • Distància total: 34 km anada (itinerari linial)
 • Desnivell màxim: 620 m al coll d’en Bas. La resta és un suau pendent.
 • Transport: autobusos Teisa
 • On menjar: Ca la Matilde, ctra. d’Olot, 42, S. Feliu de Pallerols (no confondre amb un altre del mateix nom a Olot).
 • Saber més:
  – Ruta del carrilet
  – Anglès
 • Què veure a Olot:
  Casa Solà-Morales
  Can Massias
  Can Trinxeria