Torrent de l'Amigó, Badalona, Serralada de Marina

Natura impensable

Bonica i agradable excursió pel torrent de l’Amigó (Badalona, parc de la Serralada de Marina), amb un paisatge que mai us haguéssiu pensat trobar precisament aquí.

Arribem a l’hospital de Can Ruti i deixem el vehicle a l’aparcament gratuït que hi ha darrere del recinte hospitalari.

Allà mateix comença un camí de terra i veureu un indicador verd amb la descripció de la ruta (és un dels pocs senyals que els brètols no han fet del tot malbé).

Torrent de l'Amigó

Seguim endavant. Quan el camí baixa en un giravolt veurem un senyal de GR (vermell i blanc) que indica continuar recte, però nosaltres ens hem d’internar pel corriol que comença a mà dreta entre canyissars.

Aviat tot és vegetació densa, amb moltes varietats de plantes. Més endavant trobem grans arbres que han crescut a la humida ombra del torrent. Per cert, em pregunto perquè la ruta s’anomena “El torrent de l’Amigó” quan en realitat transcorre pel torrent Pregon.

Torrent de l'Amigó

Seguim pujant suaument pel camí que sembla que va ser curosament empedrat temps enrere, tot i que ara ja li manquen un munt de pedres.

Torrent de l'Amigó

Arribem a una font que raja entre plataners i bancs que imagino deu donar gust d’estar-hi a l’estiu. Descansem i seguim pel camí que puja a la dreta de la font.

Torrent de l'Amigó

Sembla com que en algun moment el bosc va patir un incendi però ara és tot cobert d’arbusts i moltíssimes flors.

Torrent de l'Amigó

El camí comença a baixar suaument. Passem pel costat d’un antic safareig i arribem a una cruïlla. Si seguim amunt uns pocs metres, ens trobarem al cim del turó d’en Seriol des d’on gaudirem d’unes magnífiques vistes del Barcelonès.

Torrent de l'Amigó

Un cop baixem veurem un camí que puja a la font del Goig (uns 240 metres). Continuant avall de seguida arribarem al punt d’inici.

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

  • Quan: es pot fer tot l’any.
  • Qui: perfecte per fer amb nanos i berenar a la font.
  • Com arribar: veure el mapa
  • Distància: ruta circular de 2,3 km.
  • Desnivell: uns 100 m
  • Itinerari: veure el plànol amb la descripció de la ruta
  • Saber més: veure la informació editada per la Diputació de Barcelona.