Dos segles sense evolucionar

De tant en tant m’agrada consentir-me i vaig a algun balneari. Caldes de Montbui és una població prou coneguda per les seves estacions termals, així que vam decidir provar el balneari Broquetes. Mires la pàgina web i dius uauuu! i de seguida fas la reserva.

Làmpada. Caldes de Montbui. Balneari Broquetas

A més a més, quan arribes, la façana que dóna a la plaça et diu que aquell és un lloc amb història. L’antic hostal es va reformar completament al segle XVIII i més tard al segle XIX amb el seu característic estil modernista.

barana. Caldes de Montbui. Balneari Broquetas

En primer lloc, l’ampli rebedor enrajolat amb boniques ceràmiques noucentistes ens parla d’un passat gloriós.

Arrimador ceràmic modernista. Caldes de Montbui. Balneari Broquetas

Mires la sala amb més deteniment i una extensa i espantosa col·lecció de mussols fa trontollar una mica la teva seguretat. 

Arrimador ceràmic. Caldes de Montbui. Balneari Broquetas

Tot seguit, dones una ullada a la sala d’estar, mires els quadres de punt de creu, els sofàs desgastats, les horroroses tauletes amb cavalls daurats i tens l’impuls d’anul·lar la reserva.

L’interior

Fas el cor fort i entres al senyorial passadís. Passes pel mig d’una sala de tractaments, sense cap mena d’intimitat, per anar als minúsculs vestuaris entaforats en un cul de sac, amb una calor espantosa i només una dutxa comuna per a dones i homes.

Ara sí que seria el moment de tornar, però ja hem pagat. Així doncs, cap a dins!

Arrimador ceràmic. Caldes de Montbui

A continuació anem a la piscina de bombolles on ens posarem en remull. Només entrar, alguna cosa amb potetes es belluga a terra. Ja tinc ganes de sortir. Quan ho faig em dirigeixo a la piscina exterior, que està una mica millor, potser perquè fa sol.

Per arribar-hi pujo per unes escales i veig que el cel obert l’han convertit en una mena de museu ple de rampoines plenes de pols. On m’he posat?

Làmpada. Caldes de Montbui.

Finalment, en tornar al vestuari observo un passadís que mena a un vaporàrium romà del segle II.

Caldes de Montbui. Balneari Broquetas

Així doncs, què ha passat els darrers dos-cents anys perquè al balneari Broquetes no hagin modernitzat les instal·lacions? Una llàstima, perquè l’edifici es mereix una bona rentada de cara i recuperar la dignitat.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situació: plaça de la Font del Lleó, 1. Caldes de Montbui

Saber més

Què veure a prop

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Afegeix una imatge si vols (només JPG)

En compliment del deure d'informar-te de les circumstàncies i condicions del tractament de les teves dades i dels drets que t'assisteixen, t’informo del següent:

  • Responsable del tractament: Alfons Martín Cornella.
  • Finalitat del tractament de les teves dades: moderar els comentaris per evitar el correu brossa i/o informar-te dels nous comentaris d'aquesta entrada de Rondaller.cat.
  • Conservació de les dades: les dades es conserven el temps estrictament necessari per a la relació i el que és exigible legalment, sent destruïdes posteriorment mitjançant processos segurs.
  • Legitimació per al tractament: consentiment explícit a l'acceptar les condicions d'ús del formulari d'alta al butlletí.
  • Destinataris de les teves dades personals: no es preveuen cessions de dades excepte en aquells casos que existeixi una obligació legal. No hi ha previsió de transferències de dades internacionals.
  • Els teus drets: pots revocar el consentiment i exercir els teus drets a accedir, rectificar, oposar-te, limitar, portar i suprimir dades escrivint a Alfons Martín Cornella, a l'avinguda de Lluís Companys, 27-37, escala 3, 4rt 1a, 08340 Vilassar de Mar, Barcelona, a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).