Estanys de La Jonquera

Prehistòria i natura a La Jonquera

Ja sabreu que a mi, tot el que siguin pedres em fa perdre el cap. I aquesta ruta va d’això, de pedres. Bé millor dit, de grans rocs amb història.

La Serra de l’Albera (Alt Empordà) és plena de testimonis de la prehistòria, però aquest és un tastet agradable, curt, fàcil de fer i a més, que està molt ben indicat.

Estanys de La Jonquera

Si mireu els plànols de la ruta més avall, veureu un punt on podeu aparcar. És una cruïlla de la GI-601, al mig del no-res. Allà hi ha un plafó informatiu de la ruta.

També li diuen la ruta dels estanys de La Junquera, però el dia que vam anar eren secs (el que veieu a la foto no és un estany, sinó un gran bassal format per la recent pluja). Es tracta d’una zona humida que normalment a l’estiu s’asseca.

Estanys de La Jonquera

Hi ha algun punt on sembla que els indicadors s’hagin tornat bojos i assenyalen cap a una direcció equivocada.

Pel camí anireu veient, a part d’un bosc d’alzines que intenta recuperar-se del formidable incendi del 1986, dòlmens i menhirs que, tot i que no són per quedar-se de pedra, val la pena veure.

També hi ha un munt de rocs de grans dimensions, que en principi no són res, però què als nanos els encantarà per jugar a fet i amagar.

Estanys de La Jonquera

En tornar vam dinar al centre comercial qui hi ha a l’entrada de La Jonquera, però de veritat, si coneixeu un altre lloc, millor eviteu anar-hi.


INFORMACIÓ PRÀCTICA