Pedro Masana. Poblenou. Barcelona

Casa de vi

El 1900 Pedro Masana va engegar un negoci familiar de vins. Poc es podia ell pensar que, després de molts vents en contra, encara avui l’empresa prosperaria i seguiria viva.

Costa d’imaginar que barris com el Poblenou havien estat vinyes i camps de conreu. Al carrer Taulat, just davant del cementiri, trobem la masia que va servir de magatzem. La Guerra Civil va destruir l’edifici, però tot i això, en Masana va aprofitar per ampliar el negoci.

Pedro Masana. Poblenou. Barcelona

Al carrer del Doctor Trueta va fer construir un interessant edifici, que actualment espera l’enderroc o la rehabilitació.

El 1939 va encarregar el projecte a Josep Alemany, arquitecte municipal de Santa Coloma de Gramenet, on va deixar diversos edificis.

Pedro Masana. Poblenou. Barcelona

El nou magatzem, que havia de ser residència particular, té un aire ben peculiar, on sembla reviure encara un cert aire noucentista, però que en podríem dir ‘art déco’, estil que s’inspira en les noves avantguardes i que va fer furor en aquesta època.

Cal fixar-se en els detalls que recorden l’activitat del local. Un picaporta amb la forma d’aixeta d’una bóta de vi.

Pedro Masana. Poblenou. Barcelona

A les finestres, uns medallons de llautó representen un pagès a punt de buidar la càrrega dins unes tines. Resulta curiós que al fons es veu un mas que més aviat recorda una barraca valenciana.

Pedro Masana. Poblenou. Barcelona

Com us he dit, el negoci continua, però ara és a Móra la Nova, a la Ribera d’Ebre.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situació: carrer Dr. Trueta, 168. Barcelona

Saber més:

Què veure a prop: