Málaga. Port

Temps moderns

Málaga sembla que es vol desempallegar una mica d’antigues tradicions i mirar al futur. Un bon exemple pot ser el CAC, Centro de Arte Contemporáneo, una aposta per a les noves corrents artístiques. Però hi ha més.

El Palmeral de las Sorpresas és en realitat un dels molls on solen atracar els creuers turístics. El 2011 es va remodelar amb diferents espais lúdics i una espectacular pèrgola.

Málaga. Port

Botigues, restaurants i cultura al Muelle Uno, han estat la manera de rentar la cara i revitalitzar una degradada zona portuària. Les vistes no són les millors, però sembla que el resultat ha estat molt positiu.

Málaga. Muelle 1

Un dels plats forts és el Centre Pompidou, un espai provisional creat per donar a conèixer les tendències artístiques dels darrers dos segles.

Málaga. Centre Pompidou

La visita és interessant i hi ha algun autor de culte, però no espereu veure cap obra mestra.

Málaga. Centre Pompidou

A l’altra banda, l’espai acaba a la Farola, un vistós far del segle XIX.

Málaga. Far. La Farola

Al centre històric de la ciutat hi ha tímids intents d’obrir-se a l’art contemporani. L’artista local Chema Lumbreras, ha col·locat els seus onírics personatges sota un banc o fent piruetes entre les cases.

Málaga. escultura. Lumbreras

Els museus, com el Thyssen, han adequat les seves instal·lacions d’obres -algunes prou carrinclones-, amb suggerents espais.

Málaga. Thyssen

Valles provisionals han estat decorades amb gran encert amb acolorits dissenys.

Málaga. Graffiti

I artistes anònims aprofiten les remodelacions per a plasmar obres efímeres.

Málaga. Graffiti

Escultors de referència, com el barceloní Jaume Plensa, han signat algunes obres, com aquesta ‘Casa dorada para pájaros’ a la plaça de Félix Sáenz.

Málaga. Escultura. Plensa

Els establiments de tota la vida, també fan el possible per modernitzar la seva imatge, sense perdre l’aire tradicional.

Málaga

Finalment, un altre exemple és l’Hotel Silken amb la façana decorada per Mariscal.

Málaga. Hotel Silken. Mariscal

En altres articles trobareu informació de la part més històrica de la ciutat de Málaga.

INFORMACIÓ PRÀCTICA