Vic i els cingles de Tavertet

Com que aquest estiu no hem pogut fer un viatge lluny, doncs estem re-coneixent la terra que trepitgem i ens hem decidit per Vic i els cingles de Tavertet.

Hem fet un parell de nits a l’hotel NH de Vic (que l’haurien de millorar una mica abans no els hi caigui una estrella) i hem visitat la capital d’Osona. Ja hi hem estat un munt de vegades, però és una ciutat que mai s’acaba de conèixer. I ara, a més està tant neta i ben arreglada que dona gust.

Ciutat patrimonial

Per començar, la plaça, que sempre que la veig em sorprèn igual que el primer dia. He sapigut que va nèixer al segle X a la cruïlla de dos camins molt importants i mica en mica va anar agafant aquesta forma, afegint edificis segons l’estil que tocava a cada època: gòtic, barroc, modernista,… Una joia.

Vic
Plaça Major o Mercadal.

Per cert, si una cosa negativa haig de dir de Vic és la penosa il·luminació dels edificis emblemàtics. Ja sé que hi ha crisi, però, a part dels fanals del carrer, potser algun focus ajudaria.

Com que els dilluns tot és tancat, només hem pogut visitar la catedral i el claustre. La catedral, siguem sincers, no m’agrada gens, tot i que li reconec aquell punt de grandiositat i originalitat. Però la trobo fosca i trista. I les pintures de Josep M. Sert que són negres i daurades contribueixen a accentuar aquesta por espiritual. La façana neoclàssica, sense pena ni glòria (sempre és la meva opinió). Sort que van salvar el campanar romànic. El claustre gòtic té el seu encant, ja que una de les ales té els magnífics finestrals oberts a ambdues bandes.

Vic i els cingles de Tavertet
Claustre de la catedral.

Hi ha molts altres edificis que cal veure, encara que sigui per fora i que allunyaran el mal sentiment que ens dóna la catedral. Si seguiu la ruta senyalitzada de l’oficina de turisme, els veureu tots.

Vic i els cingles de Tavertet
Escultures de la Casa Masferrer.

Fóra muralles trobem el pont de Queralt, una infraestructura romànica del segle XI, que durant la guerra civil va perdre un tros.

Vic i els cingles de Tavertet
Pont de Queralt.

Una mica de natura

Al dia següent vam enfilar cap a Tavertet per veure un trocet dels cingles. Vam seure una estona a l’anomenat “balcó del silenci”, en un punt indeterminat de la pista que va fins a Rupit i vam poguer contemplar unes magnífiques vistes (al mig de la fotografia es veu una mica el pantà de Susqueda).

Vic i els cingles de Tavertet
Cingles de Bertí.

I finalment, per acabar aquest itinerari per Vic i els cingles de Tavertet, vam haver de tornar sense poguer veure tot el que voliem perquè ens va caure un xàfeg que no donava altra opció.

INFORMACIÓ PRÁCTICA

Itinerari: veure el mapa

Saber més

Què veure a prop

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Afegeix una imatge si vols (només JPG)

En compliment del deure d'informar-te de les circumstàncies i condicions del tractament de les teves dades i dels drets que t'assisteixen, t’informo del següent:

  • Responsable del tractament: Alfons Martín Cornella.
  • Finalitat del tractament de les teves dades: moderar els comentaris per evitar el correu brossa i/o informar-te dels nous comentaris d'aquesta entrada de Rondaller.cat.
  • Conservació de les dades: les dades es conserven el temps estrictament necessari per a la relació i el que és exigible legalment, sent destruïdes posteriorment mitjançant processos segurs.
  • Legitimació per al tractament: consentiment explícit a l'acceptar les condicions d'ús del formulari d'alta al butlletí.
  • Destinataris de les teves dades personals: no es preveuen cessions de dades excepte en aquells casos que existeixi una obligació legal. No hi ha previsió de transferències de dades internacionals.
  • Els teus drets: pots revocar el consentiment i exercir els teus drets a accedir, rectificar, oposar-te, limitar, portar i suprimir dades escrivint a Alfons Martín Cornella, a l'avinguda de Lluís Companys, 27-37, escala 3, 4rt 1a, 08340 Vilassar de Mar, Barcelona, a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).