laberint de Cabrils

Un laberint per meditar

El laberint de Cabrils (Maresme).

Fa uns 4.000 anys, és a dir, abans d’ahir, els nostres avantpassats van dibuixar, gravar i construir laberints. Per què? Es creu que van ser pensats com a ‘trampes’ dels mals esperits.

En canvi a l’època medieval eren una metàfora del camí cap a Déu. Més tard representava el camí del pecat i els van esborrar de moltes esglésies.

Laberint de Cabrils

És curiós que aquesta representació es dóna molt aviat arreu del món i amb un traçat molt similar: una via única circular, delimitada per vuit parets que rodegen el punt central. Només té una entrada que també és la sortida.

Manualitats deixades al Laberint de Cabrils

Per cert, malgrat la seva fama, el de Creta no va ser el primer.

Bosc

Meditació al bosc

Imitant el traçat dels primers laberints, a Cabrils (Maresme) també hi ha un. Bé, en realitat crec que per pocs metres, encara pertany a Òrrius. Tot i ser actual, el fet de trobar-se envoltat de natura, li confereix un especial atractiu.

Laberint de Cabrils

De fet, és un lloc de trobada per a meditar. Àlex Costa, qui és professor de ioga, em comenta que n’és l’autor i el va batejar com a Laberint del Bosc de Cabrils.

estàtua de Buda. Laberint de Cabrils

Al costat hi ha un gran símbol del yin i el yang. Dins la filosofia taoista significa el moviment constant de la dualitat cercant l’harmonia. No és que estigui gaire relacionat amb el concepte del laberint, però és propi de la nostra cultura barrejar conceptes diferents.

L’Àlex m’ha explicat, que la seva intenció era crear un lloc agradable per a seure en rotllana i fer tertúlia i no pas per a fer rituals o deixar figuretes.

Ying i Yang fets amb pedres. Laberint de Cabrils

Us proposo anar al laberint de Cabrils i aprofitar per caminar també per l’ombrívol camí que porta a la Roca d’en Toni, un vestigi prehistòric (real) dels molts que hi ha en aquestes muntanyes.

Indicadors al bosc

Naturalment, també podeu fer el camí del laberint meditant. Sempre serà positiu.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situacióveure el mapa

Saber més

Què veure a prop