antic rètol a la Perfumeria Casa Massias d'Olot.

Una joia de l’art déco a Olot

La casa Massias a Olot.

Per començar, malgrat la invasió de franquícies replicades que vénen el mateix a tot arreu, Olot conserva algunes botigues miraculosament intactes. Al carrer de Sant Esteve hi ha un comerç que sembla impossible que encara existeixi: la perfumeria Casa Massias.

Tant el rètol com els aparadors són en estil art-déco, aquell moviment glamurós i universal que, durant els anys vint del segle passat, va donar lloc a construccions tan emblemàtiques com l’edifici Chrysler a Nova York (on es va enfilar King Kong).

Rètol art-déco de la casa Massias a Olot.

Disseny d’autor

Només he trobat que la casa Massias a Olot va ser decorada l’any 1934 per Pep Colomer, un artista pluridisciplinari nascut a Girona i el pintor Francesc Gallostra. Ara està catalogada com a patrimoni arquitectònic.

D’una banda, Pep Colomer Martí va néixer a Girona el 1907, va ser un artista molt implicat políticament. Seguidament, va posar en funcionament una llibreria i sala d’exposicions on durant els anys trenta es trobaven habitualment els intel·lectuals gironins. Influït per artistes com Mondrian o Malèvitx, la seva obra va estar marcada per la síntesi.

De l’altra banda, nascut dos anys abans, també a Girona i amic de Colomer, Francesc Gallostra i Verdala va guanyar diversos premis de pintura ja de ben jove. A continuació, gràcies a una beca va poder passar un temps a Brussel·les. Finalment, en tornar es va dedicar a la decoració i al dibuix publicitari, dins l’estètica racionalista i de l’art-déco.

Per acabar, en aquest  vídeo promocional pots veure l’interior de la botiga. Tanmateix, si vas a Olot, et recomano un tranquil passeig pel carrer Major per descobrir un altre patrimoni que no surt a les guies.

Rètol art-déco de la casa Massias a Olot.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situació: carrer de Sant Esteve, 6. Olot

Saber més

Què veure a prop