Espais atemporals

Arquitectura contemporània al Poblenou.

Avui he tornat a passejar entre les avantguardistes construccions del Poblenou (aquell faraònic 22@ que s’ha congelat). Supèrbies, imponents, transgredint les lleis de la gravetat, … Cada edifici sembla que vulgui ser “més” que el del costat.

M’agrada veure el conjunt irregular que formen, els colors, els contrastos i, molt especialment, els detalls. Aquí us deixo una petita mostra de la meva interpretació d’aquests espais on el temps sembla haver-se aturat.

Una antiga xemeneia emmarcada per la seu de la UPF. Passat industrial, present cultural.

Universitat Pompeu Fabra, Arquitectura contemporània al Poblenou
Universitat Pompeu Fabra (Roc Boronat 138).

La varietat dins la monotonia. Finestres sàviament distribuïdes poden convertir una façana francament avorrida i sense cap mena d’interès en un atractiu joc visual.

Novotel, Arquitectura contemporània al Poblenou
Novotel (Ciutat de Granada 160).

Dels més que discutibles encants he preferit quedar-me amb el joc de miralls del marejador i espantós sostre daurat. La resta m’ha decebut.

Encants vells o Fira de Bellcaire (Plaça de les Glòries), Arquitectura contemporània al Poblenou
Encants vells o Fira de Bellcaire (Plaça de les Glòries).

Fascinant, captivador, etern, … cada vegada que entro a l’atri de l’Auditori (també Museu de la Música) em sento abduït. Com si m’anés a convertir en llum i ser engolit a l’infinit.

Museu de la Música, Arquitectura contemporània al Poblenou
Museu de la Música (Lepant 168).

L’imprescindible museu de Can Framis ha donat un nou aire a l’art modern. En la meva ignorància penso que algunes obres no caldria considerar-les com a tals, però la forma de mostrar-les els hi dóna un cert valor.

La reconversió del pati en espai museístic ofereix interessants interpretacions, on tot es converteix en art.

Can Framis
Can Framis (Roc Boronat 116).

I fins aquí aquest passeig per l’arquitectura contemporània al Poblenou. Si vols veure una altra versió d’aquest barri, mira aquest article.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Itinerari: veure el mapa

Saber més

Què veure a prop

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Afegeix una imatge si vols (només JPG)

En compliment del deure d'informar-te de les circumstàncies i condicions del tractament de les teves dades i dels drets que t'assisteixen, t’informo del següent:

  • Responsable del tractament: Alfons Martín Cornella.
  • Finalitat del tractament de les teves dades: moderar els comentaris per evitar el correu brossa i/o informar-te dels nous comentaris d'aquesta entrada de Rondaller.cat.
  • Conservació de les dades: les dades es conserven el temps estrictament necessari per a la relació i el que és exigible legalment, sent destruïdes posteriorment mitjançant processos segurs.
  • Legitimació per al tractament: consentiment explícit a l'acceptar les condicions d'ús del formulari d'alta al butlletí.
  • Destinataris de les teves dades personals: no es preveuen cessions de dades excepte en aquells casos que existeixi una obligació legal. No hi ha previsió de transferències de dades internacionals.
  • Els teus drets: pots revocar el consentiment i exercir els teus drets a accedir, rectificar, oposar-te, limitar, portar i suprimir dades escrivint a Alfons Martín Cornella, a l'avinguda de Lluís Companys, 27-37, escala 3, 4rt 1a, 08340 Vilassar de Mar, Barcelona, a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).