Aquarel·la amb una panoràmica de la casa museu de ca l'Agustí al Pla de la Calma del Montseny.

Pel pla amb calma

Aquesta ruta amb moto pel Pla de la Calma, al Montseny, passa per llocs d’increïble bellesa on el temps sembla haver-se aturat.

El Brull
Sant Martí del Brull.

Per començar ens dirigim per la C-17 direcció Vic i prenem la sortida 49 cap a Seva, lloc on ens desviem per anar per la BV-5301 fins a El Brull, un minúscul però interessant nucli format per l’església de pedra vermella de Sant Martí, la rectoria, un restaurant i les restes d’un castell.

El Brull
Sant Martí del Brull.

Per començar, a l’oficina de turisme podeu demanar fer la visita a la imponent fortificació ibera del Turó del Mongròs .

Turó del Montgrós
Turó del Montgrós.

Entrem al Pla de la Calma

Seguint per la mateixa carretera arribem a Collformic, on hi ha un restaurant i dos camins. Prenem el que puja i que va al Pla de la Calma. És una pista en bon estat que travessa uns paisatges indescriptibles. No correu, gaudiu del camí i afluixeu quan us trobeu excursionistes.

A mig camí us podeu desviar per visitar la restaurada Barraca d’en Ramon i l’estranya pedra amb petròglifs del Neolític.

Pla de la Calma
Barraca d’en Ramon.

Seguidament, més endavant trobareu la bonica masia L’Agustí, que ara és un museu etnològic.

Aquarel·la amb una panoràmica de la casa museu de ca l'Agustí al Pla de la Calma del Montseny.
Ca l’Agustí.

A continuació, a pocs metres tenir la masia El Bellver, del segle XVIII, on aconsello aparcar el vehicle i fer a peu la breu pujada fins al Tagamament.

Al cim se situa l’església de Santa Maria, que és tot el que queda del castell, documentat al segle X. Però les vistes són impagables.

Tagamanent, Vallès Oriental, Montseny,, Pla de la Calma

A partir d’aquest punt el camí torna a ser asfaltat. Finalment, després de mil revolts, ens durà altra vegada a la C-17 i cap a casa.

Tagamanent, Pla de la Calma
La protagonista de la ruta. Al fons, el Tagamanent.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Itinerari: veure el plànol

Saber més

Què veure a prop