Balcó a la Piazza Brà de Verona.

La Giulietta ja no rep cartes

Itinerari per Verona (Vèneto).

De veritat, el menys interessant de Verona és el balcó on se suposa que la mítica parella es veia d’amagades.

Itinerari per Verona
Un dels molts romàntics balcons que trobem (més macos que el de la Giulietta).

La resta és una espectacular meravella. Malgrat que no hem disposat de gaire temps, hem acabat el dia pensant que hi tornarem.

L’entrada triomfal

Per començar, deixeu el vehicle a qualsevol aparcament fora del nucli antic, per exemple a la Piazza Citadella. Us estalviareu mals de cap. En un minut entrareu a la bonica Piazza Brà. Si aneu amb nens podeu pujar al tren turístic que us passejarà pels llocs principals.

Piazza Brà. Itinerari per Verona
Piazza Brà.

En primer lloc, aquí mateix podeu veure l’Arena, és a dir el coliseu. Si ja heu estat a Roma, millor no entreu per no tenir una decepció. Mireu-lo de fora i doneu la volta pel darrere.

L'Arena. Itinerari per Verona
L’Arena.

L’interior sembla no haver canviat des dels temps dels romans.

Els lavabos de l'Arena.
Els lavabos de l’Arena.

Anirem trencant per carrers i carrerons amb romàntics palauets.

Via Leoncino. Itinerari per Verona
Via Leoncino.

De cop veurem la interessant església romànica de San Fermo. Al darrere comença la Via Leoni que després es diu Via Cappello. Aquí trobem primerament unes restes romanes i la Porta Leona. El nom li ve d’uns lleons esculpits.

Porta Leona
Porta Leona.

El balcó dels turistes

Seguint pel mateix carrer passem per l’entrada a la casa de la Giulietta. Sabreu que hi sou per la multitud. Veure el balcó és gratuït. Més que cartes, ara les parelles dibuixen cors a les parets del pati i pengen cadenats a les finestres. Podeu passar de llarg d’aquesta turistada que no us perdreu res.

Cadenats
El pati de la Giulietta.

Finalment, el carrer desemboca a la magnífica Piazza dell Erbe, la més antiga de la ciutat, on en temps dels romans hi havia el fòrum. Vorejat de bonics palaus medievals, porxades i torres aquest espai us deixarà bocabadats.

Piazza delle Erbe. Itinerari per Verona
Piazza delle Erbe.

Molt a prop trobem l’elegant Piazza dei Signori.

Piazza dei Signori. Itinerari per Verona
Piazza dei Signori.

Al mig hi ha l’estàtua de Dante, ja que es va hostatjar en un dels palaus de la plaça.

Piazza dei Signori. Itinerari per Verona
Piazza dei Signori.

Continuem per la Via Santa Maria in Chiavica i aviat trobem l’Arche Scaligere, que són unes magnífiques tombes gòtiques.

Arche Scaligere
Arche Scaligere. Detall de la reixa.

Un parell de carrers més avall trobem l’església de Santa Anastasia del segle segle XV, que cal visitar per dins (pagant) per descobrir un riquíssim i variat interior: frescos, pintures, escultures, els mosaics del terra,…

Santa Anastasia. Itinerari per Verona
Santa Anastasia.

D’aquesta manera, arribem fins al riu i ens aturem a la Piazza Brà Molinari per contemplar el Ponte Pietra, el monument romà més antic de la ciutat.

Ponte Pietra
Ponte Pietra.

Per qualsevol carreró arribarem al Duomo, la catedral, romànica del segle XII. Observeu amb deteniment els relleus i escultures de la portalada.

Duomo. Itinerari per Verona
Duomo.

La petja romana

A continuació anem a buscar el Corso Porta Borsari per contemplar precisament aquesta porta romana d’entrada a la ciutat, de la que malauradament només li resta una part encaixonada entre habitatges.

Porta Borsari. Itinerari per Verona
Porta Borsari.

Seguim pel Corso Cavour, ple de botigues i a la Piazzetta Castelvecchio veiem un arc, també romà, del segle I dC.

Arc de Gavi. Itinerari per Verona
Arc de Gavi.

Al costat ja veiem l’imponent castell, les seves ben conservades muralles i el pati que dóna pas al museu. Ens acostem al pont per gaudir de magnífiques vistes del riu.

Castelvecchio. Itinerari per Verona
El Castelvecchio des d’el pont.

Per acabar, si disposeu de més temps, podeu ampliar aquest itinerari per Verona visitant els jardins de l’altre costat. Si no, tornant per la Via Roma anem a buscar el vehicle a l’aparcament.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Itinerari: veure el plànol

Saber més

Què veure a prop