Escultura a la façana de l'Avenida Palace.

Un solar molt disputat

A la Gran Via de les Corts Catalanes hi ha un curiós espai anomenat jardins de la Reina Victòria on, entre altres edificis, trobem l’Avenida Palace. Però abans de ser hotel, va ser moltes altres coses.

De jardí a hotel

El 1890 aquest solar corresponia al jardí del Palau Marcet, actualment cinemes Comedia. L’edifici el va construir Tiberi Sabater, el mateix arquitecte que havia projectat el palau, en un estil inspirat en obres renaixentistes. Sabater també és autor del Casino Mercantil o Borsí, a la plaça de la Verònica.

Doncs bé, set anys més tard, en aquest edifici annexe al Palau Marcet, s’hi va instal·lar una empresa de pianos. A més de l’exposició d’instruments musicals, el local incloïa una sala d’audicions per a tres-centes persones. El negoci va tancar el 1910 i el local es remodelà per tal de convertir-lo en un cinema.

Tot i això, no sembla que li anés gaire bé, perquè el 1925 l’arquitecte Enric Sagnier hi va projectar la prestigiosa Casa Llibre, una confiteria i un restaurant per a l’alta societat.

Avenida Palace

Als anys 40 es va vendre el local i més tard s’hi edificà l’hotel. L’arquitecte va ser el fill d’Enric Sagnier, que va respectar l’estil de l’anterior establiment. El que no va respectar, va ser l’alçada, ja que té 10 pisos.

A part dels balcons del primer pis que trenquen l’avorriment arquitectònic de la façana, dues ballarines semblen recordar aquell temps alegre de la burgesia catalana.

Per cert, a l’Avenida Palace s’hi van allotjar els Beatles pel concert de 1965. 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situació: Gran Via de les Corts Catalanes, 607. Barcelona

Saber més

Què veure a prop