L'Arboç

La Giralda catalana

Feia temps que hi volia anar, però sempre semblava que els astres posaven tots els paranys per frustrar els meus intents. Finalment ho he aconseguit: he visitat la Giralda per segona vegada. Segona? Sí, perquè l’original la vaig visitar a Sevilla, però aquí tenim una còpia exactament igual. Bé, una mica més petita

L'Arboç

És una història d’amor d’aquelles de pel·lícula. En Joan Roquer era fill de farmacèutics a L’Arboç (Baix Penedès) i va a anar a Barcelona a fer carrera. Allà va conèixer a la Candelaria Nagrevernís (tela amb el cognom eh!) amb qui es va casar i van anar de viatge de nuvis a Andalusia.

L'Arboç

Tan impressionats van quedar que en tornar a L’Arboç varen fer construir una rèplica a escala de la Giralda, amb un pati interior molt semblant al dels Lleons de Granada i un menjador amb una cúpula com la del saló dels Ambaixadors dels Reales Alcázares de Sevilla. Les obres van durar del 1877 al 1889. Per cert tots dos tenien calerons llargs, especialment ella.

L'Arboç

El resultat és una impressionant mansió que es va salvar dels bombardejos i no fa molt va ser restaurada. Ara llueix meravellosament i també s’hi fan casaments (en una carpa molt menys glamurosa que han posat als jardins…).

INFORMACIÓ PRÀCTICA