Bosc màgic d'Òrrius

Van arribar els indígenes rapanui fins al Maresme?

El Bosc màgic d’Òrrius (Maresme).

Per començar, aquí hi ha un misteri. Caminant pels boscos d’Òrrius hem trobat un moai igual que els que es poden veure a l’illa de Pasqua. Bé, potser una mica més petit.

És que algun indígena va travessar el Pacífic i l’Atlàntic i va venir a parar a casa nostra?

Bosc màgic d'Òrrius
El van portar des del Pacífic?

Segons sembla, aquesta escultura, com d’altres que ara us explicaré, van ser obra de dues persones allà pels anys 70 del segle passat. Però crec que amb seguretat no ho sap ningú. El lloc es coneix com el bosc màgic d’Òrrius.

En segon lloc, a l’altre costat del moai, a la mateixa roca, es pot veure el perfil d’un indígena que mira en direcció contrària (devien estar enfadats).

Bosc màgic d'Òrrius
L’anomenat ‘maia’ té cara de pocs amics.

Seguidament, uns metres més avall, una descomunal roca arrodonida va ser esculpida amb la forma de cap d’elefant (molt reeixit, per cert). L’obra té dues signatures, una podria ser el dissenyador i l’altra l’escultor.

Bosc màgic d'Òrrius
Estarà adormit?

Disseminades per la zona es poden veure altres roques sense esculpir, però que amb imaginació es poden associar amb diferents formes.

Una mica més enllà

A continuació, tornem a l’aparcament prenem el camí en direcció contrària. Si mirem a la dreta, observarem com l’elefant treu el cap entre la frondositat.

Bosc màgic d'Òrrius.
Amagat dins el bosc.

Seguim endavant i al cap d’uns metres veurem un immens xiprer i un caminet que comença entre dues columnetes de granit. Tot seguit veurem una gran bassa rodona que, pels bancs de pedra que té, sembla haver estat utilitzada com a piscina d’algun mas.

Reflexes verdosos.

El lloc té aquell bucòlic encant dels indrets abandonats, envoltat de bosc i amb un petit rierol on creixen violetes.

El record d’un antic jardí.

Com que el passeig ha sigut molt curt suggereixo continuar una estona pel camí principal. És molt tranquil i només s’escolten els ocells i se sent l’olor de les plantes.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Itinerari: veure el plànol

Saber més

Què veure a prop