Argentona

De font a font vaig pel món

L’origen del nom d’Argentona no està massa clar. Podria haver estat el rei Argantoni, una masia anomenada Argent, els grans d’argent que suposadament duia la riera i també d’una paraula celta que vindria a dir ‘turó de la gran font’.

De plata, ni la de la gata, però de fonts n’hi ha un munt.

Aquesta senzilla caminada us permetrà conèixer cinc d’elles i gaudir d’un entorn que sembla de fades. Una bona part és ombrívola, així que la podeu fer tot l’any. Tot i això us suggereixo fer-la a la primavera per trobar l’entorn encara més verd.

Argentona

Deixem el vehicle al passeig de Burriac, cantonada amb el carrer Font del Ferro. Aquí comença una ampla pista i en pocs metres arribarem a la Font del Camí.

Argentona

A prop veurem un indicador cap a la Font de les Sureres i baixarem per un corriol a la dreta fins a trobar la font.

Argentona

Estratègicament anirem trobant indicacions per continuar.

Argentona

Continuem pel caminet fins a arribar primer a la Font de l’Esquirolet.

Argentona

Pocs metres més amunt hi ha la germana gran, la Font de l’Esquirol.

Argentona

A partir d’aquí les indicacions semblen confuses. Si preneu el caminet que passa pel damunt d’un petit pont arribareu novament a la pista. 

Argentona

Heu de travessar el rierol a mà dreta de la font, continuar amunt pel corriol i anar seguint. Si trobeu una cruïlla, seguiu el camí esquerre.

Anireu a parar a una mena de placeta natural amb un roc al mig. Seguiu per la dreta i ja haureu arribat a la Font del Ferro.

Argentona

La trobareu dins un curiós tancat construit els anys 30. L’aigua té propietats mineromedicinals i durant anys va ser molt sol·licitada.

Per cert, haureu anat veient rajoles i inscripcions que fan esment de grups i persones que, de manera altruïsta, han restaurat i segueixen tenint cura de la conservació de les fonts.

Argentona

Uns metres abans trobem la Font del Grup, un homenatge a les persones que des de 1977 fan la tasca de manteniment.

Argentona

És un bon lloc per dinar, descansar i gaudir de la fresca.

Argentona

Ara aneu amb compte: si us equivoqueu i seguiu amunt com vam fer nosaltres, el camí es fa més estret, costerut i complicat. Busqueu un corriol a mà esquerra de la font que us durà ràpidament a la pista ampla.

Argentona

Un cop al camí ample teniu dues opcions: si pugeu, arribareu al castell de Burriac. Si ja en teniu prou, baixeu i tornareu al punt d’inici.

No us embaleu: el fort desnivell i el terra sorrenc fan molt relliscós el camí. Millor aneu xino xano i gaudiu del paisatge.

Argentona

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Itinerari: veure el mapa 

Saber més:

Què veure a prop: