Edifici del CRAM al Prat de Llobregat.

Un lloc on estimar els peixos

El Centre de Recuperació d’Animals Marins del Prat de Llobregat.

Al delta del Llobregat trobem una mena d’hospital per salvar el tauró que s’empassa una bossa de plàstic, la tortuga atrapada en una xarxa o el dofí desorientat pels motors de les embarcacions.

CRAM, Centre de Recuperació d'Animals Marins

Es tracta d’un edifici pràcticament invisible des del litoral, però que amaga el Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM).

Per una banda, el centre disposa d’una clínica on tractar les espècies marines rescatades que, un cop recuperades, són retornades al seu medi. Així mateix, una altra tasca és la relacionada amb la investigació, formació sobre el medi marí i la sensibilització sobre la seva problemàtica.

CRAM, Centre de Recuperació d'Animals Marins

D’animals en veureu pocs, ja que s’estan recuperant i no es bo molestar-los, però quan sortiu de la visita veureu la vida marina amb altres ulls.

El que més impressiona és constatar que la raó de ser d’aquest lloc és per la nostra deixadesa: una bossa que llencem a terra i el vent se l’endú al mar, una sortida amb llanxa a tota castanya que fa confondre els peixos, una pesca incontrolada que està destruint la vida marina …

CRAM

De veritat que us recomano anar-hi per ser, nosaltres i els nostres fills, més conscients que també és responsabilitat nostra vetllar per la natura.

CRAM, Centre de Recuperació d'Animals Marins

Els autors

L’elegant edifici construït el 2010 als terrenys d’un antic camp de golf, em mereix tot un elogi per la seva discreció i respecte a l’entorn.

El projecte va ser realitzat per l’estudi d’arquitectura Hidalgo-Harmann, cognoms que pertanyen a una parella d’arquitectes a qui es deuen també les modernes instal·lacions de la piscina municipal d’Olot, la Plaça de les Filadores de Castellfollit de la Roca o l’Arxiu Històric Comarcal del Penedès.

CRAM

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situació: veure el plànol

Saber més

Què veure a prop