La joieria més amagada

Fa anys, un quasi-secret passatge al Passeig de Gràcia va ser un espai amb molt de moviment. S’hi entra pel costat del número 24, la Casa Pere Llibre, un edifici ple d’arabescos que tenia al costat el seu germà bassó, ja desaparegut.

Balcó amb arabescos. Casa Pere Llibre. Barcelona

La façana principal va ser projectada per Domènec Balet el 1871. La façana que dona al passatge, encara que sembli igual, va ser feta 25 anys més tard per Pere Bassegoda.

Finestres orientals a la Casa Pere Llibre. Barcelona

Els baixos van patir una transformació als anys 50 on veiem dos relleus ‘art decó’ que semblen simbolitzar el món clàssic (amb un temple) i el modern (amb vehicles). Aquesta remodelació va anar a càrrec de Pere Benavent i de Barberà, qui també projectà l’edifici de Passeig de Gràcia 104.

Fris amb medis de transport a la Casa Pere Llibre

L’entrada (desapareguda) al passatge era espectacular, amb una arcada també d’estil àrab on es llegia ‘Teatro Español’. L’espai al final del passatge va tenir un munt d’usos. Primer va ser un jardí, després teatre, fàbrica, aparcament i actualment és un restaurant. Déu n’hi dó!

Reia al pati interior de la Casa Pere Llibre

A mà dreta, hi ha una joieria. L’original pertanyia als Valentí, una nissaga d’orfebres de Mallorca. L’establiment té una façana d’inspiració clàssica decorada el 1916 per Marià Andreu i Jaume Martrús, dos artistes polifacètics.

Fris de la Joieria Valentí. Casa Pere Llibre

Sortim del passatge i mirem amunt. La parella de l’edifici d’aires orientals es va enderrocar a principis del XX i els germans Bassegoda van projectar la Casa Antoni i Marc Rocamora, família que es dedicava a la fabricació de sabons.

A dalt veiem un pinacle amb un drac enfilat, obra d’Eusebi Arnau, autor també de les escultures de l’Hospital de Sant Pau i del Palau de la Música.

DSC01862

Què us sembla? Tot un món en un carreró!

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situació: Passeig de Gràcia, 24. Barcelona

Saber més

Què veure a prop

Encara no hi ha comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Afegeix una imatge si vols (només JPG)

En compliment del deure d'informar-te de les circumstàncies i condicions del tractament de les teves dades i dels drets que t'assisteixen, t’informo del següent:

  • Responsable del tractament: Alfons Martín Cornella.
  • Finalitat del tractament de les teves dades: moderar els comentaris per evitar el correu brossa i/o informar-te dels nous comentaris d'aquesta entrada de Rondaller.cat.
  • Conservació de les dades: les dades es conserven el temps estrictament necessari per a la relació i el que és exigible legalment, sent destruïdes posteriorment mitjançant processos segurs.
  • Legitimació per al tractament: consentiment explícit a l'acceptar les condicions d'ús del formulari d'alta al butlletí.
  • Destinataris de les teves dades personals: no es preveuen cessions de dades excepte en aquells casos que existeixi una obligació legal. No hi ha previsió de transferències de dades internacionals.
  • Els teus drets: pots revocar el consentiment i exercir els teus drets a accedir, rectificar, oposar-te, limitar, portar i suprimir dades escrivint a Alfons Martín Cornella, a l'avinguda de Lluís Companys, 27-37, escala 3, 4rt 1a, 08340 Vilassar de Mar, Barcelona, a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).