Temps moderns

Cultura moderna a Màlaga.

Málaga sembla que es vol desempallegar una mica d’antigues tradicions i mirar al futur. Un bon exemple pot ser el CAC, Centro de Arte Contemporáneo, una aposta per a les noves corrents artístiques. Però hi ha més.

Rentada de cara al moll

El Palmeral de las Sorpresas és en realitat un dels molls on solen atracar els creuers turístics. El 2011 es va remodelar amb diferents espais lúdics i una espectacular pèrgola.

Pèrgola al moll del Palmeral de las Sorpresas de Màlaga

Botigues, restaurants i cultura al Muelle Uno, han estat la manera de rentar la cara i revitalitzar una degradada zona portuària. Les vistes no són les millors, però sembla que el resultat ha estat molt positiu.

Detall d'una barana al Muelle Uno de Màlaga.

Un dels plats forts és el Centre Pompidou, un espai provisional creat per donar a conèixer les tendències artístiques dels darrers dos segles.

Cultura moderna a Màlaga. Acolorida entrada del Centre Pompidou

La visita és interessant i hi ha algun autor de culte, però no espereu veure cap obra mestra.

Escultura de Giacometti al Centre Pompidou de Màlaga

A l’altra banda, l’espai acaba a la Farola, un vistós far del segle XIX.

La Farola, el far de Màlaga

Art als carrers

Al centre històric de la ciutat hi ha tímids intents d’obrir-se a l’art contemporani. L’artista local Chema Lumbreras, ha col·locat els seus onírics personatges sota un banc o fent piruetes entre les cases.

Cultura moderna a Màlaga. Banc sostingut per una escultura de Chema Lumbreras.

Els museus, com el Thyssen, han adequat les seves instal·lacions d’obres -algunes prou carrinclones-, amb suggerents espais.

Interior del museu Thyssen de Màlaga

Valles provisionals han estat decorades amb gran encert amb acolorits dissenys.

Cultura moderna a Màlaga. Mural en un carreró.

I artistes anònims aprofiten les remodelacions per a plasmar obres efímeres.

Cultura moderna a Màlaga. Grafit en una paret

Escultors de referència, com el barceloní Jaume Plensa, han signat algunes obres, com aquesta ‘Casa dorada para pájaros’ a la plaça de Félix Sáenz.

Cultura moderna a Màlaga. Escultura de Jaume Plensa al carrer

Els establiments de tota la vida, també fan el possible per modernitzar la seva imatge, sense perdre l’aire tradicional.

Cultura moderna a Màlaga. Un gran test amb forma de tassa en una terrassa.

Finalment, un altre exemple de cultura moderna a Màlaga, és l’Hotel Silken amb la façana decorada per Mariscal.

Cultura moderna a Màlaga. Façana de l'hotel Silken decorada per Mariscal

Més avall detallo altres articles amb informació de la part històrica de la ciutat de Málaga.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Saber més

Altres itineraris per Málaga

2 comentaris

  1. Va ser una sorpresa molt agradable el veure els canvis que s’han produït a Málaga que la estan portan a ser una ciutat amb importants museus. La seva programació és extraordinària i val la pena seguir-la molt de prop.

    • Jo no havia estat mai. De totes maneres, per les expectatives generades, vaig trobar fluix el contingut dels museus (opinió molt personal)

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Afegeix una imatge si vols (només JPG)

En compliment del deure d'informar-te de les circumstàncies i condicions del tractament de les teves dades i dels drets que t'assisteixen, t’informo del següent:

  • Responsable del tractament: Alfons Martín Cornella.
  • Finalitat del tractament de les teves dades: moderar els comentaris per evitar el correu brossa i/o informar-te dels nous comentaris d'aquesta entrada de Rondaller.cat.
  • Conservació de les dades: les dades es conserven el temps estrictament necessari per a la relació i el que és exigible legalment, sent destruïdes posteriorment mitjançant processos segurs.
  • Legitimació per al tractament: consentiment explícit a l'acceptar les condicions d'ús del formulari d'alta al butlletí.
  • Destinataris de les teves dades personals: no es preveuen cessions de dades excepte en aquells casos que existeixi una obligació legal. No hi ha previsió de transferències de dades internacionals.
  • Els teus drets: pots revocar el consentiment i exercir els teus drets a accedir, rectificar, oposar-te, limitar, portar i suprimir dades escrivint a Alfons Martín Cornella, a l'avinguda de Lluís Companys, 27-37, escala 3, 4rt 1a, 08340 Vilassar de Mar, Barcelona, a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).