Un camí de Sant Jaume molt verd

A veure, li diuen Camí de Sant Jaume com li podrien dir de Santa Tecla. Tinc la sensació que és més aviat un invent marquetinià. Però és maca i val la pena. Es tracta de la ruta per on passava l’antic carrilet d’Olot a Sant Feliu de Guíxols. Recordo amb enyorança quan passava xiulant per Llagostera al costat d’on vivia la meva tia: treia una bona fumera i el conductor sempre ens saludava. Sniff 🙁

Nosaltres, com que NO som uns grans caminadors vam fer una petita trampa: començar a Olot, no a Girona: així gairebé tot el camí és una suau baixada (total, tampoc volíem arribar a l’Obradoiro!). El tros de la Cellera de Ter a Girona val més oblidar-lo: passa pel costat de la carretera, està sempre d’obres i sembla les rambles.

Camí de Sant Jaume, Camí de Sant Jaume

Què vam fer?

Vam deixar cotxe a Bescanó. Allà vam agafar l’autobús fins a Olot (tots els ocupants pendents de dir-nos quina era la nostra parada… més simpàtics!). A Olot vam fer nit a l’hotel La Perla. Anys enrera vam estar-hi i era correcte. Ara… millor si us en busqueu un altre.

L’endemà vam enfilar cap a Sant Feliu de Pallerols, un romàntic i bonic poble on vam finalitzar la primera etapa, cansadíssims, però contents.

Sant Feliu de Pallerols, Camí de Sant Jaume
Sant Feliu de Pallerols.

La segona etapa va ser fins a Amer, també molt maca i amb un petit port (620 m). Allà vam dormir en un hotel de carretera (punt de trobada de ciclistes i moteros) que, tot i que estava força bé, és als afores de la població i ens vam avorrir una mica a la tarda, així que no us dic quin és.

Vall d'en Bas
Vall d’en Bas.

I la darrera etapa la vam acabar a Anglès, perquè feia molta calor i el camí ja no tenia el mateix encant. Allà vam dinar i vam agafar l’autobús fins a Bescanó, on teníem el cotxe. Si no vols fer tant de tros, pots fer un tram d’un dia, preferiblement entre La Vall d’en Bas i Amer.

A les antigues estacions del carrilet podeu llogar bicicletes, ja que és un camí fantàstic i molt ben senyalitzat. Els paisatges d’aquest Camí de Sant Jaume són impagables.

Les Planes d'Hostoles, Camí de Sant Jaume
Sant Miquel de Pineda.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Distància total: 34 km anada (itinerari linial)

Transport: autobusos Teisa

Saber més

Què veure a prop

2 comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Afegeix una imatge si vols (només JPG)

En compliment del deure d'informar-te de les circumstàncies i condicions del tractament de les teves dades i dels drets que t'assisteixen, t’informo del següent:

  • Responsable del tractament: Alfons Martín Cornella.
  • Finalitat del tractament de les teves dades: moderar els comentaris per evitar el correu brossa i/o informar-te dels nous comentaris d'aquesta entrada de Rondaller.cat.
  • Conservació de les dades: les dades es conserven el temps estrictament necessari per a la relació i el que és exigible legalment, sent destruïdes posteriorment mitjançant processos segurs.
  • Legitimació per al tractament: consentiment explícit a l'acceptar les condicions d'ús del formulari d'alta al butlletí.
  • Destinataris de les teves dades personals: no es preveuen cessions de dades excepte en aquells casos que existeixi una obligació legal. No hi ha previsió de transferències de dades internacionals.
  • Els teus drets: pots revocar el consentiment i exercir els teus drets a accedir, rectificar, oposar-te, limitar, portar i suprimir dades escrivint a Alfons Martín Cornella, a l'avinguda de Lluís Companys, 27-37, escala 3, 4rt 1a, 08340 Vilassar de Mar, Barcelona, a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).