Obra de Guerau Calabia a Dosrius, Maresme.

El mur de la fama de Dosrius

Una desconeguda obra de Guerau Calabia a Dosrius.

Des de Dosrius (Maresme) vam fer una excursió pel bosc, però ens vam perdre i ens vam trobar al bell mig de la malesa sense saber com sortir. Les punxes i els insectes van aprofitar per fer festa grossa amb les nostres cames. Però no és aquest el motiu d’aquest escrit.

Al final del carrer Rials comença un camí que sembla que l’haguessin encimentat a corre-cuita i de molt mala gana una nit de llamps i trons. No imagino cap vehicle pujant per allà sense perdre una roda. I penses, qui coi viurà per aquests verals?

Quan s’acaba el ciment i segueixes pujant i pujant, arribes a un lloc ben estrany. Es tracta d’un mur de ciment que sembla com un laberint, sense ser-ho, com els que es feien als anys 70. Heu vist a Barcelona l’edifici que havia estat de TeleXpres (Aragó amb Roger de Flor)? Doncs això, encara que més rudimentari.

Repartits per tot el mur, un bon nombre de medallons, també de ciment, amb cares en relleu de personatges famosos: Dalí, Charlie Rivel, …

Dosrius, Obra de Guerau Calabia

Anys després d’escriure això he sabut que es tracta del lloc on es refugiava Guerau Calabia. Aquest poc conegut artista pluridisciplinari, que tant pintava, dibuixava com esculpia, tenia taller a Mataró, on als anys setanta i vuitanta es fan formar un bon grapat d’artistes.

Pel que he llegit, aquest monument el va construir ell mateix, a les seves estones lliures.

Més amunt d’aquesta obra de Guerau Calabia, es poden veure unes escales i el que sembla una petita ermita. Un interessant patrimoni que caldria conservar i donar a conèixer.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situació: veure el mapa

Què veure a prop: