Aquarel·la de l'indret de Les Piscines del Montseny, amb la riera de Sant Marçal.

Les piscines del Montseny

Una bonica volta amb moto per les piscines del Montseny i Sant Celoni.

Sortint de Vilassar de Mar anem cap Argentona, Dosrius i Llinars del Vallès on prenem l’N-II direcció Girona. Ens desviem per la BV-5301. Poc abans d’arribar al poble de Montseny, en un revolt molt tancat (i perillós) agafem una pista asfaltada a mà esquerra que diu “Piscines del Montseny” i unes quantes coses més. Seguim baixant un parell de quilòmetres fins a trobar un aparcament al costat de la riera de Sant Marçal i un pont. Deixem la moto i baixem l’aigua.

Aquarel·la de l'indret de Les Piscines del Montseny, amb la riera de Sant Marçal.
La riera de Sant Marçal.

Les piscines

Si creueu el pont, trobareu un càmping i una zona amb taules de ciment per fer pícnic. Millor evitar els diumenges d’estiu, perquè tot l’encís se’n va en orris amb gent cridant, nanos que corren, gossos bordant, barbacoes que fan una fumera que empesta… Però si teniu la sort que no hi hagi ningú, és un indret màgic.

Quan s’acaben les taules i els fogons de les barbacoes, arribeu a un rierol que desemboca a la riera. El travesseu com pugueu i aquí comença un corriol vora l’aigua.

Si no travesseu el pont al costat de l’aparcament i seguiu uns metres, la pista creua un altre pont, però just allà, abans de creuar, comença un corriol. Val la pena aturar-se de tant en tant per escoltar la remor de l’aigua i veure com la llum s’escola entre la densa vegetació. Si us va fer meditació, aquest és el lloc perfecte per fer un ommmmmm ben gran.

Després de visitar les piscines del Montseny, hem agafat la moto i hem tornat a sortir a la corba tancada de la carretera que porta a Montseny. Aneu amb compte, perquè després del següent revolt hi ha una carretera a mà dreta que indica Fontmartina i La Costa del Montseny (per què es dirà així si la costa queda tan lluny?). Gaudiu a fons d’aquesta curta i solitària carretera perquè és un gust veure tant de verd. En arribar a una cruïlla, gireu a l’esquerra, direcció Mosqueroles i Sant Celoni.

Les piscines del Montseny

Sant Celoni

A Sant Celoni hem deixat la moto prop de l’església (no he estat capaç de trobar un sol aparcament per a motos, així que l’he deixat en un de cotxes) i hem passejat pel nucli antic: el carrer Major, l’ajuntament modernista, els magnífics esgrafiats de l’església barroca, …

Sant Celoni
Església de Sant Martí. Sant Celoni.

A més avui és la festa major i hem vist els gegants. Hi havia una estranya geganta amb el cap mig tombat i un ull cluc que per una banda es veia simpàtica però per l’altra feia una mitja por.

Sant Celoni, Les piscines del Montseny
Ball de gegants. Sant Celoni

Els carrers els han guarnit amb originals decoracions fetes amb ampolles i gots de plàstic.

Sant Celoni, Les piscines del Montseny
Decoració per la Festa Major. Sant Celoni.

I després de dinar hem agafat la directa per l’N-II i la C-60 fins a casa.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Distància: 90 km. Ruta circular

Itinerari: veure el mapa

Saber més

Què veure a prop