Aquarel·la d'una passarel·la damunt la riera de Vallforners, al terme de Cànoves.

Un passeig per la riera de Vallforners

Aquesta excursió per la riera de Vallforners és per anar cantant tralarí tralarà. Tot és verd, de tota mena de verds, amb la remor de l’aigua i l’aire fresc que passa entre els boscos.

La població de Cànoves és als peus del massís del Montseny, una bonica i desconeguda zona del Vallès Oriental on podem arribar fins el pantà de Vallforners.

La ruta és ideal per fer amb nanos ja que el camí va creuant la riera per uns vuit ponts i fa que sigui més divertit. I si porteu uns entrepans i dineu al costat de l’aigua, serà un dia rodó per a ells.

Riera de Vallforners

Recomanacions prèvies

Alguns comentaris abans de seguir:

  • Recomano començar des de Cànoves, de manera que l’anada sigui pujada i la tornada, ja cansats, sigui de baixada.
  • Encara que és molt fàcil i amb poca pendent, hi ha algun petit tram més costerut, ja que hem de baixar fins la riera i tornar a pujar fins el camí normal, però són molt pocs metres, de veritat 😉
  • Si voleu fer menys tros, podeu deixar el cotxe a mig camí a l’aparcament de Can Domènec (consulteu el plànol més avall).
Riera de Vallforners

Comencem!

La ruta té l’inici al carrer de Vallforners, a Cànoves. Podeu deixar el cotxe al mateix carrer, davant una casa a mà dreta  pintada de color groc i on un petit indicador ens diu que allà comença el camí. Tota l’estona seguirem les fites blanques i verdes.

No cal explicar gaire el camí, ja que és força ben senyalitzat. L’únic punt que desorienta una mica és en creuar el tercer pont. El camí s’enfila uns metres i arribem davant d’una masia i penses “ai que m’he equivocat”.

Atureu-vos un moment i observeu: a mà esquerra s’alça un impressionant mur amb tres finestres. És el que queda del castell. Camineu al seu costat en direcció a la masia i veureu un estret pas entre el mur i la casa. És surrealista, però és per aquí. Uns pocs metres més amunt ja torneu a veure les fites.

Aquarel·la d'una passarel·la damunt la riera de Vallforners, al terme de Cànoves.

Quan arribeu al segon aparcament podeu continuar fins l’embassament o bé tornar i finalitzar aquí aquesta excursió per la riera de Vallforners. Si aneu amb nanos crec que ja n’hauran tingut prou. Deixeu-ho per un altre dia.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

  • Quan: tot l’any. Eviteu en cas d’haver plogut molt.
  • Distància: Ruta linial. 3 km anada + 3 km tornada.
  • Dificultat: fàcil. Hi ha curts trams amb pendent.
  • Ruta: veure el plànol.
  • Temps: 1 hora i mitja d’anada anant tranquil·lament i sense fer aturades. De tornada és menys, ja que és de baixada.

Què veure a prop