Reixa amb animals en una finestra de Masllorenç.

L’arca de Noé en una finestra

Masllorenç és un petit municipi del Baix Penedès. El nom vindria a dir ‘casa d’en Llorenç’ i el primer nucli es va formar arran de les cases que donaven alberg als pastors.

Cap al segle XIII, les mateixes cases van crear un petit clos emmurallat que les protegia. I així va ser fins que el segle XIX va portar prosperitat a aquest lloc amb l’elaboració d’aiguardent i l’explotació d’una pedrera. La plaga de filoxera va acabar amb bona part de l’economia.

Fins el 1990 pertanyia a la comarca de l’Alt Camp, però les divisions territorials un mai les acaba d’entendre.

Masllorenç

Zoològic de ferro

Al carrer Major hi ha una curiosa i original reixa en una finestra: un entramat d’animals i plantes, tot treballat amb ferro forjat, s’enfilen per l’espai. Però aquí desapareix aquella sensació de presó que normalment ens dónen aquests tancaments. És com veure un quadre en 3D.

L’habitatge va ser restaurat l’any 2000, tal com consta en una inscripció a la façana. És a pocs metres de la parròquia de Sant Ramon. Una llàstima no conèixer l’autor d’aquesta interessant obra d’art.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situació: carrer major, 20. Masllorenç

Saber més

Què veure a prop