Un local amb molta marxa

La Societat Recreativa Masarbonenca, actualment anomenada l’Harmonia.

Masarbonès és un petit nucli pertanyent al municipi de Masllorenç (Baix Penedès). No et prenguis la molèstia de cercar més informació, perquè la poca que trobis invariablement et dirà que va créixer al voltant de l’església de Sant Bartomeu, que es conserva com als temps medievals i que hi ha un bon grapat de construccions de pedra seca pels camps que envolten el nucli. Res més.

Quan vaig visitar Masarbonès em va cridar l’atenció un envellit rètol que deia “Societat Recreativa Masarbonenca”. Es tracta del local social creat el 1931 com a Associació L’Armonia (ara Harmonia) per tal de que els socis tinguéssin una mica d’entreteniment en aquest solitari indret.

Aquarel·la de Masarbonès, població pertanyent al municipi de Masllorenç al Baix Penedès.
Masarbonès.

Els diumenges hi havia cafetò, partideta i ball amb un piano de manubri.

Degut a les gelades de mitjans del 1956 es van perdre els conreus i la població va disminuir de manera que no hi va haver activitat fins els anys 70 quan es va recuperar la Festa Major d’estiu.

Des de llavors, la Societat Recreativa Masarbonenca no ha parat d’engrescar els vilatans amb un munt d’iniciatives que podeu veure al seu bloc.

Sigui com sigui, el rètol ha quedat com a testimoni d’aquells inicis.

Cal parar atenció a tipografia del rètol. Probablement són imaginacions meves, però em recorda a l’estil de les que solien sortir de la mà de Josep Maria Jujol.

Masarbonès, Societat Recreativa Masarbonenca

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Com arribar: veure el plànol

Saber més

Què veure a prop

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Afegeix una imatge si vols (només JPG)

En compliment del deure d'informar-te de les circumstàncies i condicions del tractament de les teves dades i dels drets que t'assisteixen, t’informo del següent:

  • Responsable del tractament: Alfons Martín Cornella.
  • Finalitat del tractament de les teves dades: moderar els comentaris per evitar el correu brossa i/o informar-te dels nous comentaris d'aquesta entrada de Rondaller.cat.
  • Conservació de les dades: les dades es conserven el temps estrictament necessari per a la relació i el que és exigible legalment, sent destruïdes posteriorment mitjançant processos segurs.
  • Legitimació per al tractament: consentiment explícit a l'acceptar les condicions d'ús del formulari d'alta al butlletí.
  • Destinataris de les teves dades personals: no es preveuen cessions de dades excepte en aquells casos que existeixi una obligació legal. No hi ha previsió de transferències de dades internacionals.
  • Els teus drets: pots revocar el consentiment i exercir els teus drets a accedir, rectificar, oposar-te, limitar, portar i suprimir dades escrivint a Alfons Martín Cornella, a l'avinguda de Lluís Companys, 27-37, escala 3, 4rt 1a, 08340 Vilassar de Mar, Barcelona, a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).