Dosrius. Polinex

Relíquia gràfica

A l’entrada de Dosrius (Maresme) trobem l’empresa Polinex que sembla extreta d’un museu: blanca, amb una mica de jardí i fins i tot una certa gràcia arquitectònica.

Però el que em crida l’atenció és el seu logotip, que s’ha mantingut miraculosament inalterat des dels anys 60 (l’empresa segueix en actiu que és un altre miracle).

Dosrius. Polinex

Està dissenyat amb una tipografia més pròpia dels anys 50, amb dos colors contrastats i una estrella, potser una llunyana referència a l’estructura bàsica d’un polímer (fabriquen articles amb poliestirè).

L’únic que em distorsiona és la lletra x que no té res a veure amb les altres. La van afegir posteriorment? Va ser un caprici del dissenyador? Misteri.

Malgrat que darrerament només faig que xurros, bunyols i refregits per voluntat dels meus clients, com a dissenyador gràfic sento debilitat per aquestes mostres anònimes que, amb una petita neteja, tornarien a ser tan actuals com quan es van crear.

Nota: a 2019 sembla que l’empresa Polinex ha deixat d’existir. Els nous propietaris de la nau no han sapigut valorar el disseny del logotip anterior i l’han substituit per un altre. Una llàstima.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Què veure a prop: