Aquarel·la amb una panoràmica del llac Maggiore i l'Isola Bella.

Escenaris de pel·lícula (Llombardia, part II)

Segon itinerari per la Llombardia.

Alguna cosa deu tenir el llac Como perquè s’hi acostessin Leonardo, Napoleó, Verdi o Churchill. I actualment Madonna i Clooney hi tinguin les seves mansions. També ha estat escenari de pel·lícules com Star Wars, Ocean’s Twelve o Casino Royale.

Llac Maggiore. Segon itinerari per la Llombardia
Llac Maggiore.

Quan arribes a Como, la ciutat que dóna nom al llac, penses ‘m’he equivocat’. A part de la catedral, poca cosa més trobem. Les vistes al llac no són tan idíl·liques i el deixat port sembla de poble de mala mort.

Como. Segon itinerari per la Llombardia
Como.

Vora el llac Como

Però puges a Brunate amb el funicular i la panoràmica del llac i les espatarrants mansions et fan pensar que potser sí que hi ha alguna cosa més.

Brunate. Segon itinerari per la Llombardia
Brunate.

Llavors agafes la carretera que porta a Bellagio i, intentant no perdre la vida entre les corbes, el mal conduir dels italians i el ferm en pèssim estat, perceps que el paradís bíblic podria ser allà.

Llac Como
Llac Como.

Bellagio, per la seva privilegiada situació viu de la fama i de les vistes. És un bonic poble d’estiueig on no cal buscar massa art, ja que amb el paisatge quedem pagats.

Ens encomanem a tots els sants i tornem per la mateixa carretera infernal. Són 30 km que semblen no acabar mai. Una altra vegada ho farem amb vaixell.

Bellagio. Segon itinerari per la Llombardia
Bellagio.

Llac Maggiore

El dia següent investiguem el llac Maggiore, record de la darrera glaciació, fa uns 12.000 anys. Anem directament a Stresa per l’autopista, ja que les carreteres interiors ens farien triplicar el temps. Aquí els protagonistes van ser els Visconti i els Borromeo.

Aquarel·la amb una panoràmica del llac Maggiore i l'Isola Bella.
Isola Bella.

Una embarcació ens acosta a la Isola dei Pescatori, de 350 metres, 57 habitants i dos milions de turistes. Una llàstima, perquè sense ser res en especial tindria el seu encant. Dinem a la vora del llac un tros de pizza mentre ens empapem del paisatge.

Isola dei Pescatori. Cementiri.
Isola dei Pescatori. Cementiri.

Passem a la Isola Bella on trobem el Palazzo Borromeo, una construcció  d’un pèssim barroc amb uns jardins d’un absolut mal gust que ni les cuidades plantes aconsegueixen dissimular. Però s’ha de veure perquè les guies en parlen molt.

Isola Bella. Segon itinerari per la Llombardia
Isola Bella.

Tornem a Stresa i fem un gelat que ens surt caríssim, ja que aquí només estiueja la jet set.

Stresa. Segon itinerari per la Llombardia
Stresa.

Milà

La darrera visita d’aquest segon itinerari per la Llombardia, la dediquem exclusivament a Milà que, a més del Duomo, ens va sorprendre amb interessants descobertes.

Milà. Segon itinerari per la Llombardia
Milà.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Itinerari: veure el mapa

Saber més

Què veure a prop