Aquarel·la de la masia de Can Llinars a Sant Pere de Vilamajor.

Veient la muntanya des de la plana

Itinerari a Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental) per gaudir d’un tranquil matí de natura, amb una passejada fàcil i plena d’encant.

El nom de la vila prové per una part pel patró de la parròquia i per l’altra quan al segle X s’anomenava Villa Maior, és a dir, molt gran.

Cavalls i ovelles a Can Huesca. Itinerari a Sant Pere de Vilamajor
Can Huesca.

En primer lloc, deixem el vehicle a l’aparcament davant el campanar o Torre Roja, que en realitat havia estat la torre del desaparegut castell.

Passem pel davant de la porta de l’església de Sant Pere. A l’esquerra de la portalada trobem la rèplica d’una inscripció del segle IX que es troba a l’interior i que parla del prevere Orila que va viure 80 anys. Déu n’hi do.

Inscripció a l'església. Itinerari a Sant Pere de Vilamajor

Comencem a caminar

Enfilem pel carrer de Brugueres. Quan s’acaba l’asfaltat seguim pel camí de l’esquerra i seguidament a la dreta per l’avinguda dels Quatre Camins. Trobaràs una gran cruïlla i has de seguir cap a Can Panxa. És una pista ampla i no hi ha pèrdua. No facis cas de cap altre camí. Tot és bosc i camps de conreus.

Panoràmica dels camps. Itinerari a Sant Pere de Vilamajor

Passada una altra cruïlla la ruta fa un giravolt cap a l’esquerra i després a la dreta. Més endavant arribem a Can Panxa. El camí segueix girant cap a la dreta i començaràs a veure senyals grocs i blancs de la PR-C 139.

Voregem algunes masies, una bassa i travessem el pont de can Gras que salva el desnivell damunt la riera de Vilamajor.

Pont de can Gras. Itinerari a Sant Pere de Vilamajor
Pont de can Gras.

El camí va baixant suaument i ja veiem el campanar. Trobaràs la interessant masia de can Llinars o també de Segarra, ja que va pertànyer a la família de l’escriptor Josep Maria de Segarra.

Aquarel·la de la masia de Can Llinars.
Can Llinars.

Aviat vueràs més cases i quan comenci l’asfalt gira pel carrer de can Llobera (el segon carrer a la dreta). Finalment, creua un altre pont (menys glamurós), passa pel davant de l’institut, gira a l’esquerra i ves seguint en direcció al campanar. No tens pèrdua.

Fulles de tardor. Itinerari a Sant Pere de Vilamajor
A la tardor alguns arbres semblen de foc.

Aquí finalitzem aquest itinerari a Sant Pere de Vilamajor.

No obstant això, un cop a l’aparcament aprofita per admirar els curiosos noms de les cases de la plaça, fets amb mosaics d’estil modernista.

Rètol modernista La Dahlia. Itinerari a Sant Pere de Vilamajor

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Itinerari: veure el mapa

Distància: 4,5 km, ruta circular

Dificultat: baixa. 

Desnivell: 90 metres. El tram amb més pendent són els primers metres sortint del nucli urbà. La resta és planer.

Saber més

Què veure a prop