Dalí amb ulleres de busseig a Cadaqués.

Dalí submarí

L’Arte Sa Nuotare, obres de carrer pintades per Blub, un artista anònim.

Passejar per Cadaqués quan hi ha poca gent és una experiència única. I si a més, fas atenció als detalls, llavors es converteix en tot un descobriment.

Com el de les portes de registre dels comptadors que ara són obres d’art. Diferents artistes les han utilitzat com a suport de les seves habilitats, aconseguint impressionants resultats, com el de Dalí amb ulleres de busseig.

Dalí amb ulleres de busseig a Cadaqués. LArte Sa Nuotare

Aprendre a nedar

En aquest cas, l’artista s’amaga sota el pseudònim de Blub i té un projecte anomenat ‘L’arte Sa Nuotare’, que més o menys vol dir que l’art sap com nedar.

En realitat, poc sabem d’aquest artista anònim, malgrat les nombroses entrevistes que li han fet. Tan sols que va nèixer a Florència. Pel que sembla, la idea de pintar personatges icònics submergits, va nèixer precisament a Cadaqués, quan va pintar així a un amic seu.

A moltes ciutats ha deixat reinterpretacions de conegudes obres d’art o fotografies, sempre amb ulleres de busseig. Per què? Segons una entrevista en la qual es va mantenir l’anonimat diu que vol anar contra corrent, que li agrada sorprendre, veure art on no l’esperes.  A la seva pàgina només diu “Amb l’aigua al coll? Cap problema … l’art sap nedar!”.

Són molts els mitjans que s’han fet ressò d’aquest artista anònim, que sembla podria ser de Florència, però que va començar a fer aquest tipus d’obres a Cadaqués el 2013.

A ningú deixa indiferent la gràcia i l’humor de les seves imatges. S’ha atrevit amb tot: Botticelli, Leonardo da Vinci, Miquel Àngel, Marilyn Monroe o Dalí. 

Però el més admirable per a mi és que no sembla que vulgui res a canvi, només compartir el seu art. No us sembla fantàstic?

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situació: veure el plànol

Saber més

Què veure a prop