Sant Pere de Vilamajor

Veient la muntanya des de la plana

Tornem a Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental) per gaudir d’un tranquil matí de natura amb una passejada fàcil i plena d’encant.

Sant Pere de Vilamajor

El nom de la vila prové per una part pel patró de la parròquia i per l’altra quan al segle X s’anomenava Villa Maior, és a dir, molt gran.

Sant Pere de Vilamajor

Can Huesca.

Deixem el vehicle a l’aparcament davant el campanar o Torre Roja, que en realitat havia estat la torre del desaparegut castell.

Passem pel davant de la porta de l’església de Sant Pere. A l’esquerra de la portalada trobem la rèplica d’una inscripció del segle IX que es troba a l’interior i que parla del prevere Orila que va viure 80 anys. Déu n’hi do.

Sant Pere de Vilamajor

Església de Sant Pere. L’epigrafia d’Orila.

Enfilem pel carrer de Brugueres. Quan s’acaba l’asfaltat seguim pel camí de l’esquerra i seguidament a la dreta per l’avinguda dels Quatre Camins. Trobareu una gran cruïlla i heu de seguir cap a Can Panxa. És una pista ampla i no hi ha pèrdua. No feu cas de cap altre camí. Tot és bosc i camps de conreus.

Sant Pere de Vilamajor

Passada una altra cruïlla la ruta fa un giravolt cap a l’esquerra i després a la dreta. Més endavant arribem a Can Panxa. El camí segueix girant cap a la dreta i començareu a veure senyals grocs i blancs de la PR-C 139.

Sant Pere de Vilamajor

Voregem algunes masies, una bassa i travessem el pont de can Gras que salva el desnivell damunt la riera de Vilamajor.

Sant Pere de Vilamajor

Pont de can Gras.

El camí va baixant suaument i ja veiem el campanar. Trobem la interessant masia de can Llinars o també de Segarra, ja que va pertànyer a la família de l’escriptor Josep Maria de Segarra.

Sant Pere de Vilamajor

Can Llinars.

Aviat trobareu més cases i quan comenci l’asfalt tombeu pel carrer de can Llobera (el segon carrer a la dreta), creueu un altre pont (menys glamurós), passeu pel davant de l’institut, gireu a l’esquerra i aneu seguint en direcció al campanar. No teniu pèrdua.

Sant Pere de Vilamajor

A la tardor alguns arbres semblen de foc.

Un cop a l’aparcament aprofiteu per admirar els curiosos noms de les cases de la plaça, fets amb mosaics d’estil modernista.

Sant Pere de Vilamajor

INFORMACIÓ PRÀCTICA