El Pont del Petroli de Badalona.

Quan la vida venç al progrés

El Pont del Petroli del Badalona.

Fa milions d’anys les plantes i animals morts van originar el que ara coneixem com a petroli, font de molts avenços i també de molts problemes.

Tot i que fa 6.000 anys ja era utilitzat pels assiris, fins al segle IX no es va començar a destil·lar. Al segle XIX es va perforar el primer pou. A partir d’aquí ja sabeu com va la cosa.

Pont del Petroli de Badalona

El Pont del Petroli

Precisament a finals del segle XIX es construí a Badalona un pont de fusta per descarregar petroli dels vaixells. L’any 1965 es construí un altre de formigó, conegut com a Pont del Petroli.

Durant un temps van conviure tots dos ponts. L’actual passarel·la, que s’endinsa uns dos-cents cinquanta metres en el mar, va funcionar fins a finals dels anys noranta, quan es va decidir l’enderroc.

Pilons del Pont del Petroli de Badalona

Peeerooooo, vet aquí que tants anys sota l’aigua, les pilones del pont van ser colonitzades per la vida marina i, després de moltes manifestacions en la seva defensa, el pantalà va ser indultat.

Ara, un cop restaurat, els submarinistes poden descobrir una rica vida submarina sota el mar i els vianants unes meravelloses vistes des de 235 metres de la costa. De fet, gràcies a la facilitat d’accés, s’ha instal·lat una estació meteorològica.

El gener del 2020, un temporal d’una força inusual, va malmetre la plataforma del final, deixant malparats els pilons que sostenien els darrers quinze metres.

A causa d’això, és probable que una part del pont s’hagi d’enderrocar. No és la primera vegada que pateix els embats del mar. El 2017 també es va veure afectat per un altre temporal.

Pont del Petroli de Badalona

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situació: veure el mapa

Saber més

Què veure a prop