Quan la vida venç al progrés

El Pont del Petroli del Badalona.

Fa milions d’anys les plantes i animals morts van originar el que ara coneixem com a petroli, font de molts avenços i també de molts problemes.

Tot i que fa 6.000 anys ja era utilitzat pels assiris, fins al segle IX no es va començar a destil·lar. Al segle XIX es va perforar el primer pou. A partir d’aquí ja sabeu com va la cosa.

Pont del Petroli de Badalona

El Pont del Petroli

Precisament a finals del segle XIX es construí a Badalona un pont de fusta per descarregar petroli dels vaixells. L’any 1965 es construí un altre de formigó, conegut com a Pont del Petroli.

Durant un temps van conviure tots dos ponts. L’actual passarel·la, que s’endinsa uns dos-cents cinquanta metres en el mar, va funcionar fins a finals dels anys noranta, quan es va decidir l’enderroc.

Pilons del Pont del Petroli de Badalona

Peeerooooo, vet aquí que tants anys sota l’aigua, les pilones del pont van ser colonitzades per la vida marina i, després de moltes manifestacions en la seva defensa, el pantalà va ser indultat.

Ara, un cop restaurat, els submarinistes poden descobrir una rica vida submarina sota el mar i els vianants unes meravelloses vistes des de 235 metres de la costa. De fet, gràcies a la facilitat d’accés, s’ha instal·lat una estació meteorològica.

El gener del 2020, un temporal d’una força inusual, va malmetre la plataforma del final, deixant malparats els pilons que sostenien els darrers quinze metres.

A causa d’això, és probable que una part del pont s’hagi d’enderrocar. No és la primera vegada que pateix els embats del mar. El 2017 també es va veure afectat per un altre temporal.

Pont del Petroli de Badalona

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situació: veure el mapa

Saber més

Què veure a prop

Encara no hi ha comentaris

  1. Espectacular la 3º foto, un 10!, no sabía que hi havia aquest pont a Badalona, serà qüestió de visitar-lo!

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Afegeix una imatge si vols (només JPG)

En compliment del deure d'informar-te de les circumstàncies i condicions del tractament de les teves dades i dels drets que t'assisteixen, t’informo del següent:

  • Responsable del tractament: Alfons Martín Cornella.
  • Finalitat del tractament de les teves dades: moderar els comentaris per evitar el correu brossa i/o informar-te dels nous comentaris d'aquesta entrada de Rondaller.cat.
  • Conservació de les dades: les dades es conserven el temps estrictament necessari per a la relació i el que és exigible legalment, sent destruïdes posteriorment mitjançant processos segurs.
  • Legitimació per al tractament: consentiment explícit a l'acceptar les condicions d'ús del formulari d'alta al butlletí.
  • Destinataris de les teves dades personals: no es preveuen cessions de dades excepte en aquells casos que existeixi una obligació legal. No hi ha previsió de transferències de dades internacionals.
  • Els teus drets: pots revocar el consentiment i exercir els teus drets a accedir, rectificar, oposar-te, limitar, portar i suprimir dades escrivint a Alfons Martín Cornella, a l'avinguda de Lluís Companys, 27-37, escala 3, 4rt 1a, 08340 Vilassar de Mar, Barcelona, a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).