Ernest Borràs. Dosrius. Escultura. Maresme

Art arrelat a la natura

El Bosc artístic d’Ernest Borràs a Dosrius (Maresme).

Passejar pel bosc es pot convertir en una veritable descoberta artística.

Entrada de la finca, amb una mà en baix relleu.

En aquesta ocasió, la densa vegetació de Dosrius, al Maresme, es converteix en un indret màgic de la mà d’Ernest Borràs.

Bosc artístic d'Ernest Borràs a Dosrius (Maresme). Formes humanes realitzades amb tub metàl·lic.

De tot i força

Ferro, fusta, ceràmica, pedra, … Tots els materials hi tenen cabuda en les expressions artístiques d’aquest escultor i compositor nascut a Barcelona el 1924, qui ha volgut investigar diverses maneres de transmetre les seves emocions. I ho fa, prenent el bosc i la natura com a escenari.

Obra realitzada amb peces de terracota.

Potser sense voler-ho, m’ha vingut a la ment el viacrucis monumental de Montserrat, ja que també és un camí on podem passejar, observar i meditar. Però la diferència és que el relat de cada ‘retaule’ d’en Borràs, sembla tenir una lectura més oberta i menys dramàtica.

Escultura realitzada amb lletre de metall.

Les escultures es troben als terrenys de la casa on residí a Dosrius, anomenada CasaViva. Aquest projecte el va portar a terme quan, en fer cinquanta anys, va decidir deixar de ser empresari i convertir-se en l’artista que sempre havia volgut ser.

Bosc artístic d'Ernest Borràs a Dosrius (Maresme). Detall d'una obra que representa dos peus realitzats amb tel·la metàl·lica.

Als jardins hi ha més, però hem d’agrair que volgués compartir unes quantes amb els vianants, col·locant-les al peu del camí que s’enfila muntanya amunt, de manera que semblen saludar i acompanyar els caminants i ciclistes.

Bosc artístic d'Ernest Borràs a Dosrius (Maresme). Obra realitzada amb pedres i ferro.

Paga la pena aturar-se i observar cada obra des de diferents punts de vista, per entendre millor aquesta comunió amb la natura que l’artista les hi va voler donar.

Bosc artístic d'Ernest Borràs a Dosrius (Maresme). Escultura amb planxa de metall.

És aquest sentiment el que ens endurem a casa després de visitar el Bosc artístic d’Ernest Borràs a Dosrius.

Bosc artístic d'Ernest Borràs a Dosrius (Maresme). Escultura de tubs de ferro.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situació: veure el mapa

Saber més

Què veure a prop