Aquarel·la de Santa Coloma Sasserra, dins els terme de Castellcir a la comarca del Moianès.

Pel cor del Moianès

Aquesta ruta pel Moianès té dues parts. L’inici i el final és carretera bona, algun tros amb corbes i un port de muntanya per a no avorrir-se.

La part del mig és la més maca i passa per pistes, algunes en un estat acceptable i unes altres on potser cal intervenció divina. Només és apte per a tot terrenys i motos trail i bicicletes de muntanya.

Sortint de Vilassar de Mar enfilem cap a Granollers per la C-60 i enllacem amb la C-52 (la variant que rodeja la població). Passem per sota la C-17 i ens dirigim cap a Caldes de Montbui per la C-1415.

Abans d’entrar a la vila un senyal ens indica Sant Feliu de Codines per la C-59. Passem pel mig del poble i seguim direcció Moià. A mig camí trobem Castellterçol i just a l’entrada a mà dreta comença la B-1310 cap a Castellcir.

Castellcir
Castellcir. Castell de la Popa.

Castellcir

Passats poc més de 2 quilòmetres trobem a mà dreta l’entrada a la població. Tenim 2 opcions:

  1. Entrem a la població i anem a visitar el castell, la parròquia i la masia troglodita de l’Espluga (tot per pistes de muntanya). Els detalls d’aquesta opció els trobareu aquí.
  2. Seguim recte fins que s’acaba l’asfaltat i comença una pista ampla de terra en força bon estat. Uns 4 quilòmetres més amunt trobem la masia de la Taiadella (o Talladella), amb la petita ermita de Sant Josep a peu del camí.
Castellcir, Ruta pel Moianès
Ermita de La Taiadella.

Una mica més amunt trobem una cruïlla. Si seguim recte, anem a Collsuspina. Jo us recomano desviar-nos pel camí de l’esquerra fins a l’ermita de Santa Coloma Sasserra, un bonic indret on descansar i admirar a més un monumental roure.

Aquarel·la de Santa Coloma Sasserra, dins els terme de Castellcir a la comarca del Moianès.
Santa Coloma Sasserra.

La tornada

Reprenem la pista cap a Collsuspina, cada vegada en més mal estat, plena de pedres, bonys i bassalts. En arribar a la població sortirem a l’N-141c i anem direcció Vic i Tona.

Per acabar aquesta ruta pel Moianès, passarem per un port de muntanya i finalment trobem a mà dreta la carretera que ens portarà a Tona per la BV-5303 i allà enllaçarem amb la C-17 per fer la tornada a tota castanya.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Distància: 120 km (ruta circular).

Itinerari: veure plànol amb indicacions

Saber més