Pel cor del Moianès

Aquesta ruta pel Moianès té dues parts. L’inici i el final és carretera bona, algun tros amb corbes i un port de muntanya per a no avorrir-se.

La part del mig és la més maca i passa per pistes, algunes en un estat acceptable i unes altres on potser cal intervenció divina. Només és apte per a tot terrenys i motos trail i bicicletes de muntanya.

Sortint de Vilassar de Mar enfilem cap a Granollers per la C-60 i enllacem amb la C-52 (la variant que rodeja la població). Passem per sota la C-17 i ens dirigim cap a Caldes de Montbui per la C-1415.

Abans d’entrar a la vila un senyal ens indica Sant Feliu de Codines per la C-59. Passem pel mig del poble i seguim direcció Moià. A mig camí trobem Castellterçol i just a l’entrada a mà dreta comença la B-1310 cap a Castellcir.

Castellcir
Castellcir. Castell de la Popa.

Castellcir

Passats poc més de 2 quilòmetres trobem a mà dreta l’entrada a la població. Tenim 2 opcions:

  1. Entrem a la població i anem a visitar el castell, la parròquia i la masia troglodita de l’Espluga (tot per pistes de muntanya). Els detalls d’aquesta opció els trobareu aquí.
  2. Seguim recte fins que s’acaba l’asfaltat i comença una pista ampla de terra en força bon estat. Uns 4 quilòmetres més amunt trobem la masia de la Taiadella (o Talladella), amb la petita ermita de Sant Josep a peu del camí.
Castellcir, Ruta pel Moianès
Ermita de La Taiadella.

Una mica més amunt trobem una cruïlla. Si seguim recte, anem a Collsuspina. Jo us recomano desviar-nos pel camí de l’esquerra fins a l’ermita de Santa Coloma Sasserra, un bonic indret on descansar i admirar a més un monumental roure.

Aquarel·la de Santa Coloma Sasserra, dins els terme de Castellcir a la comarca del Moianès.
Santa Coloma Sasserra.

La tornada

Reprenem la pista cap a Collsuspina, cada vegada en més mal estat, plena de pedres, bonys i bassalts. En arribar a la població sortirem a l’N-141c i anem direcció Vic i Tona.

Per acabar aquesta ruta pel Moianès, passarem per un port de muntanya i finalment trobem a mà dreta la carretera que ens portarà a Tona per la BV-5303 i allà enllaçarem amb la C-17 per fer la tornada a tota castanya.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Distància: 120 km (ruta circular).

Itinerari: veure plànol amb indicacions

Saber més

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Afegeix una imatge si vols (només JPG)

En compliment del deure d'informar-te de les circumstàncies i condicions del tractament de les teves dades i dels drets que t'assisteixen, t’informo del següent:

  • Responsable del tractament: Alfons Martín Cornella.
  • Finalitat del tractament de les teves dades: moderar els comentaris per evitar el correu brossa i/o informar-te dels nous comentaris d'aquesta entrada de Rondaller.cat.
  • Conservació de les dades: les dades es conserven el temps estrictament necessari per a la relació i el que és exigible legalment, sent destruïdes posteriorment mitjançant processos segurs.
  • Legitimació per al tractament: consentiment explícit a l'acceptar les condicions d'ús del formulari d'alta al butlletí.
  • Destinataris de les teves dades personals: no es preveuen cessions de dades excepte en aquells casos que existeixi una obligació legal. No hi ha previsió de transferències de dades internacionals.
  • Els teus drets: pots revocar el consentiment i exercir els teus drets a accedir, rectificar, oposar-te, limitar, portar i suprimir dades escrivint a Alfons Martín Cornella, a l'avinguda de Lluís Companys, 27-37, escala 3, 4rt 1a, 08340 Vilassar de Mar, Barcelona, a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).