Un quadre al mig del camp

La Rectoria Nova de Gaserans (La Selva).

Al costat de l’església de Sant Llorenç de Gaserans (La Selva) hi ha una casa amb un bonic balcó porxat que sembla haver estat pintat mil vegades. Es coneix com la Rectoria Nova. Antigament, els mossèn vivia en un mas més apartat.

El més interessant d’aquesta edificació és la galeria porxada que hi ha a ponent.

En el moment d’escriure aquest article, les capes de blau damunt de blanc que a la seva vegada deixa veure els primers ocres em recorden els frescs dels palaus florentins que el temps ha anat esborrant. Les esquerdes accentuen més aquesta sensació.

El toc de gràcia de la Rectoria Nova de Gaserans, és el desgastat fil d’estendre la roba i les agulles totes juntes, no se sap si oblidades després d’una llunyana bugada o bé esperant la propera.

Sant Llorenç de Gaserans, Rectoria Nova de Gaserans

Al segle XI ja s’esmenta l’església parroquial de Sant Llorenç de Gaserans, com a possessió del proper monestir de Breda.

Pel que sembla, el topònim Gaserans provindria de ‘galzerà’, un petit arbust que fa unes boletes vermelles enganxades a la tija de la fulla, que per cert, punxa.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situació: veure el mapa

Què veure a prop

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Afegeix una imatge si vols (només JPG)

En compliment del deure d'informar-te de les circumstàncies i condicions del tractament de les teves dades i dels drets que t'assisteixen, t’informo del següent:

  • Responsable del tractament: Alfons Martín Cornella.
  • Finalitat del tractament de les teves dades: moderar els comentaris per evitar el correu brossa i/o informar-te dels nous comentaris d'aquesta entrada de Rondaller.cat.
  • Conservació de les dades: les dades es conserven el temps estrictament necessari per a la relació i el que és exigible legalment, sent destruïdes posteriorment mitjançant processos segurs.
  • Legitimació per al tractament: consentiment explícit a l'acceptar les condicions d'ús del formulari d'alta al butlletí.
  • Destinataris de les teves dades personals: no es preveuen cessions de dades excepte en aquells casos que existeixi una obligació legal. No hi ha previsió de transferències de dades internacionals.
  • Els teus drets: pots revocar el consentiment i exercir els teus drets a accedir, rectificar, oposar-te, limitar, portar i suprimir dades escrivint a Alfons Martín Cornella, a l'avinguda de Lluís Companys, 27-37, escala 3, 4rt 1a, 08340 Vilassar de Mar, Barcelona, a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).