Aquarel·la de l'església romànica de Santa Maria de Cervelló, al Baix Llobregat.

Entre l’Ordal i el Garraf

Una distreta ruta motera que passa per les erosionades muntanyes entre l’Ordal i el Garraf. També es pot fer amb cotxe, però amb la moto gaudireu més de la carretera.

Venint de Barcelona es pot agafar qualsevol via que vagi cap a Molins de Rei (A2, E-90 o N-340). Enllaça amb l’N-340/B-24 direcció Tarragona i Vilafranca del Penedès.

Sembla que a Cervelló es van acabar els calers i l’ample autovia torna a ser la històrica carretera on sempre es formen cues. A la darrera rotonda, en comptes de seguir recte, tomba a la dreta per entrar a Cervelló i visitar l’església de Santa Maria i el castell dominant el Baix Llobregat.

Aquarel·la de l'església romànica de Santa Maria de Cervelló, al Baix Llobregat.
Santa Maria de Cervelló.

Repren l’N-340. En sortir del terme de Les Casetes d’en Julià cal estar atents a una entrada a l’esquerra que més aviat sembla l’accés a una urbanització (que també), amb una petita rotonda i la discreta indicació “Zona Industrial de Vallirana”. De fet és la BV-2410 però no ho diu enlloc.

Aquesta carretera és enganyosa per les nombroses cruïlles i rotondes i perquè té alguns canvis de rasant en plena corba tancada. Millor no embalar-se gaire.

Quan sortim de les urbanitzacions tot serà bosc i tranquil·litat fins a arribar a Olesa de Bonesvalls. Només incorporar-nos a la BV-2411 direcció Gavà veurem a mà dreta un petit restaurant i un aparcament de terra. Deixem allà la moto per visitar l’Hospital de Cervelló, una construcció que des del segle XII va acollir els vianants que anaven a Vilafranca del Penedès.

Entre l'Ordal i el Garraf
Hospital de Cervelló.

Vorejant el Garraf

Seguim per la BV-2410, passem de llarg de Begues i ens aturem al petit nucli de Bruguers per visitar l’ermita que veuràs a mà dreta.

Entre l'Ordal i el Garraf
Bruguers

Si fas uns metres del camí que porta al castell d’Eramprunyà veuràs un impressionant arc natural fruit de l’erosió. La pujada al castell millor la deixes per quan portis calçat adequat i ganes de suar.

Bruguers.

Reprenem la carretera i abans d’entrar a Gavà girem a la dreta i ens anem fixant amb les indicacions per tornar a Barcelona per la C-32, després d’haver passat entre l’Ordal i el Garraf.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Itinerari: veure el plànol

Què veure a prop