Dalí submarí

L’Arte Sa Nuotare, obres de carrer pintades per Blub, un artista anònim.

Passejar per Cadaqués quan hi ha poca gent és una experiència única. I si a més, fas atenció als detalls, llavors es converteix en tot un descobriment.

Com el de les portes de registre dels comptadors que ara són obres d’art. Diferents artistes les han utilitzat com a suport de les seves habilitats, aconseguint impressionants resultats, com el de Dalí amb ulleres de busseig.

Dalí amb ulleres de busseig a Cadaqués. LArte Sa Nuotare

Aprendre a nedar

En aquest cas, l’artista s’amaga sota el pseudònim de Blub i té un projecte anomenat ‘L’arte Sa Nuotare’, que més o menys vol dir que l’art sap com nedar.

En realitat, poc sabem d’aquest artista anònim, malgrat les nombroses entrevistes que li han fet. Tan sols que va nèixer a Florència. Pel que sembla, la idea de pintar personatges icònics submergits, va nèixer precisament a Cadaqués, quan va pintar així a un amic seu.

A moltes ciutats ha deixat reinterpretacions de conegudes obres d’art o fotografies, sempre amb ulleres de busseig. Per què? Segons una entrevista en la qual es va mantenir l’anonimat diu que vol anar contra corrent, que li agrada sorprendre, veure art on no l’esperes.  A la seva pàgina només diu “Amb l’aigua al coll? Cap problema … l’art sap nedar!”.

Són molts els mitjans que s’han fet ressò d’aquest artista anònim, que sembla podria ser de Florència, però que va començar a fer aquest tipus d’obres a Cadaqués el 2013.

A ningú deixa indiferent la gràcia i l’humor de les seves imatges. S’ha atrevit amb tot: Botticelli, Leonardo da Vinci, Miquel Àngel, Marilyn Monroe o Dalí. 

Però el més admirable per a mi és que no sembla que vulgui res a canvi, només compartir el seu art. No us sembla fantàstic?

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situació: veure el plànol

Saber més

Què veure a prop

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Afegeix una imatge si vols (només JPG)

En compliment del deure d'informar-te de les circumstàncies i condicions del tractament de les teves dades i dels drets que t'assisteixen, t’informo del següent:

  • Responsable del tractament: Alfons Martín Cornella.
  • Finalitat del tractament de les teves dades: moderar els comentaris per evitar el correu brossa i/o informar-te dels nous comentaris d'aquesta entrada de Rondaller.cat.
  • Conservació de les dades: les dades es conserven el temps estrictament necessari per a la relació i el que és exigible legalment, sent destruïdes posteriorment mitjançant processos segurs.
  • Legitimació per al tractament: consentiment explícit a l'acceptar les condicions d'ús del formulari d'alta al butlletí.
  • Destinataris de les teves dades personals: no es preveuen cessions de dades excepte en aquells casos que existeixi una obligació legal. No hi ha previsió de transferències de dades internacionals.
  • Els teus drets: pots revocar el consentiment i exercir els teus drets a accedir, rectificar, oposar-te, limitar, portar i suprimir dades escrivint a Alfons Martín Cornella, a l'avinguda de Lluís Companys, 27-37, escala 3, 4rt 1a, 08340 Vilassar de Mar, Barcelona, a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).