Camp de conreu a Gallecs.

Un oasi enmig de l’especulació

Itinerari per Gallecs (Vallès Oriental).

Al segle X, Gallecs era una petita comunitat que vivia de l’agricultura. Actualment és un espai natural rodejat de polígons industrials i urbanitzacions, miraculosament preservat intacte.

La passejada d’avui és a només 25 quilòmetres de Barcelona i us transportarà a una altra època.

Camps i bosc de tardor. Itinerari per Gallecs

Tot i que podeu aparcar al costat de l’església, hem preferit començar l’itinerari des d’un altre punt i l’hem deixat a l’aparcament d’un gran supermercat al carrer Nicaragua de Mollet del Vallès.

Creuem per sota de l’autopista i de cop, ja som en un altre món. Tot seguit veiem un plafó amb les diferents rutes i agafem el camí que surt a la nostra esquerra. Passem un pont de fusta i seguim a la dreta pel costat de la riera de Gallecs.

Bosc de tardor.

Aquest espai de més de 700 hectàrees considerat d’interès natural des del 2009, el gestiona un consorci que promou l’activitat agrícola sostenible.

Molí de vent. Itinerari per Gallecs

A part dels camps de conreu també hi trobem petits horts cultivats segons una filosofia més racional. Fixeu-vos per exemple, amb els enginys per espantar els ocells.

Espantaocells. Itinerari per Gallecs

Arribem a l’església de Santa Maria, del segle XI. Al seu voltant hi hagué una sagrera (espai sagrat i inviolable), del que ara només resten un parell de masies.

Església de Santa Maria de Gallecs.

Continuem pel camí que passa davant de l’agrobotiga i girem a l’esquerra pel primer trencall.

Després d’un parell de giravolts anem a parar a un camí que prenem a l’esquerra. El camí va pujant suaument i ens permet veure els camps perfectament treballats.

Camps. Itinerari per Gallecs

Després d’un dipòsit d’aigües trobem un primer trencall que ignorem. A continuació hi ha un altre a mà esquerra que, si volem, podem seguir-lo fins a trobar el camí inicial. Si decidim continuar amunt, just abans de creuar l’autopista, baixem a mà esquerra. És una llàstima escoltar el soroll de l’autopista, però la vista dels camps compensa.

Camps de conreu. Itinerari per Gallecs

Trobem un primer trencall que creua per sota l’autopista però seguim recte cap al pont de fusta. A partir d’aquí desfem el camí fins a l’aparcament, finalitzant aquest itinerari per Gallecs.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Itinerari: veure el mapa

Distància: 5 km, ruta circular. Camí fàcil i planer.

Saber més

Què veure a prop