L’art de fer esport

El pavelló esportiu de Granollers, conegut com ‘el parquet’.

Per començar, em dóna per pensar que hi ha tres coses que han rebut més diners i esforços que cap altra: la religió, la política i l’esport (algun, que no tots). Potser per això han sobreviscut tants temples, palaus, castells i recintes esportius.

Corria l’any 1960 quan a Granollers (Vallès Oriental) s’inaugurà un flamant pavelló esportiu, el tercer en tot l’Estat en tenir sostre. En un principi, havia de tenir a més, un gimnàs i una pista d’atletisme, però imagino que el sobrecost que va tenir l’ampliació de l’edifici sobre els plànols, va fer impossible la totalitat del projecte. Tanmateix, el terreny va ser cedit per la propera empresa Roca Umbert, actualment un centre de les arts

Arcs de ciment al Pavelló esportiu de Granollers

L’autor

Aquest interessant edifici, obra de l’arquitecte municipal Joan Barangé Tusquets, a més de funcional, és interessant per la innovadora estètica i pels materials utilitzats.

De Barangué pràcticament no he trobat informació. Tan sols sé que va néixer a Granollers el 1928 i durant els anys seixanta i setanta va ser arquitecte municipal d’aquesta ciutat. A Granollers va projectar l’Escola Municipal del Treball, l’escola Salvador Llobet, el parc Torras Villà i un monument a Clavé. A més, també és autor d’una capella a Sant Quirze Safaja i un edifici a l’avinguda Diagonal de Barcelona.

El més característic d’aquet pavelló són els arcs de formigó que suporten l’immensa coberta que sembla flotar. Des de fora semblen costelles que creen jocs visuals. D’altra banda, la façana principal, utilitzada com a frontó, es troba recoberta amb ceràmica vitrificada de colors blaus (com una piscina, vaja) i apareixen les anelles olímpiques.

anelles olímpiques al Pavelló esportiu de Granollers

La pista original també era de formigó, però temps després es va recobrir de fusta, fet pel qual l’edifici es coneix com ‘el parquet’. Durant els primers anys, aquesta estructura va veure com el Club Balonmano Granollers feia una brillant història. Un encert que el pavelló esportiu de Granollers, l’hagin conservat pràcticament intacte.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situació: carrer Lluis Companys 10. Granollers

Saber més

Què veure a prop

Encara no hi ha comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Afegeix una imatge si vols (només JPG)

En compliment del deure d'informar-te de les circumstàncies i condicions del tractament de les teves dades i dels drets que t'assisteixen, t’informo del següent:

  • Responsable del tractament: Alfons Martín Cornella.
  • Finalitat del tractament de les teves dades: moderar els comentaris per evitar el correu brossa i/o informar-te dels nous comentaris d'aquesta entrada de Rondaller.cat.
  • Conservació de les dades: les dades es conserven el temps estrictament necessari per a la relació i el que és exigible legalment, sent destruïdes posteriorment mitjançant processos segurs.
  • Legitimació per al tractament: consentiment explícit a l'acceptar les condicions d'ús del formulari d'alta al butlletí.
  • Destinataris de les teves dades personals: no es preveuen cessions de dades excepte en aquells casos que existeixi una obligació legal. No hi ha previsió de transferències de dades internacionals.
  • Els teus drets: pots revocar el consentiment i exercir els teus drets a accedir, rectificar, oposar-te, limitar, portar i suprimir dades escrivint a Alfons Martín Cornella, a l'avinguda de Lluís Companys, 27-37, escala 3, 4rt 1a, 08340 Vilassar de Mar, Barcelona, a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).