Rètol esgrafiat del 1966 realitzat per Josep Ponsatí per la sabateria Freixa de Banyoles.

Art a la sabateria

Rètol esgrafiat de Josep Ponsati per a una sabateria de Banyoles.

Hi ha vegades que em sento com si hagués descobert la tomba d’un faraó desconegut o el tresor d’un vaixell pirata. Perquè, encara que ningú t’ho digui, saps quan has fet una gran troballa que ha passat desapercebuda.

Detall del rètol esgrafiat de Josep Ponsati

Al carrer Mercadal de Banyoles hi ha una sabateria com moltes altres. Però si us fixeu amb el rètol, sabreu al moment que allò és obra d’un artista que sap què es fa.

Rètol esgrafiat de Josep Ponsati per a una sabateria de Banyoles

Efectivament, es tracta d’un fris creat per Josep Ponsatí el 1966. L’obra de prop de sis metres de llarg, està realitzada amb la tècnica de l’esgrafiat. Jugant amb els nombres de les talles del calçat, així com amb la tipografia, crea un senzill però elegant motiu amb el contrast de d’un color clar de fons i un altre de fosc amb què dibuixa el elements.

Veiem referents als estris de sabater i un divertit joc visual amb la paraula ‘calzados‘ on, de vegades substitueix el ‘dos’ per un 2 o per dues SS.

Signatura de Ponsatí amb l'any 1966

Ponsatí va néixer a Banyoles el 1947 i, després d’estudiar a l’estranger, es va decantar pel conceptualisme, una tendència artística que va portar als artistes a buscar nous llenguatges visuals.

Cap als anys setanta, va experimentar amb objectes inflables de grans dimensions, que li han valgut un gran reconeixement internacional. Donada la complexitat, aquestes gran estructures efímeres, teníen al darrere un calculat estudi.

I aquí teniu aquest rètol esgrafiat de Josep Ponsati, una obra pràcticament ignorada pels vianants.

Detall de l'esgrafiat de la sabateria Freixa

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situació: carrer del Mercadal, 7. Banyoles

Saber més

Què veure a prop