Una altra dimensió

La Mitgera dels Objectes a la Barceloneta.

Georgia O’Keeffe era una artista que pintava flors a una mida colossal. Una flor, per si sola ja és maca, però si l’amplies vint vegades, es torna fascinant. Pel mateix motiu, qualsevol objecte quotidià pot convertir-se en una obra d’art, només canviant-li les proporcions.

Detall de la Mitgera dels Objectes. Barceloneta. Barcelona

El principi de la saviesa

Passejant pel carrer Pescadors del barri de la Barceloneta, pots veure una paret coberta d’objectes ben normals. Per exemple, un patinet, una raspa de peix o una ampolla. Tanmateix, tenen un són molt grans i sobresurten del ciment. És una mena de poema visual.

Aquesta va ser la gran idea que van tenir els alumnes del districte, quan els van plantejar la proposta de decorar la paret nua. Inspirant-se lliurement en el conte de Pere Calders ‘El principi de la saviesa’, van plasmar dinou objectes molt comuns, relacionats amb el mar, l’oci i la infantesa.

El relat parla d’un home ric, que un dia troba una mà al pati de casa seva amb un anell. Intentant saber a qui pertany, coneixerà estranys personatges.

Mitgera dels Objectes. Barceloneta. Barcelona

Finalment, pel mig de la paret s’enlaira una xemeneia que, potser en un acte de voler-la incloure en l’obra, l’han convertit en pal d’on penja una renglera de senyals nàutics.

Llegides de dalt a baix, les banderes contenen el mot Antaviana. Aquesta paraula -sense cap significat, però que serveix per a tot- va ser creada pel mateix Calders i dóna títol a un exitós muntatge teatral de Dagoll Dagom.

De fet, la ‘Mitgera dels objectes’ com ja es coneix la paret, va ser inaugurada el 2011 per la mateixa companyia de teatre que va representar l’espectacle.

Aquarel·la amb una vista de la Barceloneta i de la Mitgera dels Objectes.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situació: carrer Pescadors, 85. Barcelona

Saber més

Què veure a prop

Encara no hi ha comentaris

  1. Guapu, no?

    El dia 23 febr. 2017 08:16, “Rondaller” va escriure:

    > rondaller posted: “Georgia O’Keeffe era una artista que pintava flors a > una mida colossal. Una flor, per si sola ja és maca, però si l’amplies vint > vegades, es torna fascinant. Pel mateix motiu, qualsevol objecte quotidià > pot convertir-se en una obra d’art, només canviant-l” >

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Afegeix una imatge si vols (només JPG)

En compliment del deure d'informar-te de les circumstàncies i condicions del tractament de les teves dades i dels drets que t'assisteixen, t’informo del següent:

  • Responsable del tractament: Alfons Martín Cornella.
  • Finalitat del tractament de les teves dades: moderar els comentaris per evitar el correu brossa i/o informar-te dels nous comentaris d'aquesta entrada de Rondaller.cat.
  • Conservació de les dades: les dades es conserven el temps estrictament necessari per a la relació i el que és exigible legalment, sent destruïdes posteriorment mitjançant processos segurs.
  • Legitimació per al tractament: consentiment explícit a l'acceptar les condicions d'ús del formulari d'alta al butlletí.
  • Destinataris de les teves dades personals: no es preveuen cessions de dades excepte en aquells casos que existeixi una obligació legal. No hi ha previsió de transferències de dades internacionals.
  • Els teus drets: pots revocar el consentiment i exercir els teus drets a accedir, rectificar, oposar-te, limitar, portar i suprimir dades escrivint a Alfons Martín Cornella, a l'avinguda de Lluís Companys, 27-37, escala 3, 4rt 1a, 08340 Vilassar de Mar, Barcelona, a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).