Llegat turístic

L’hotel Las Vegas de Calella i l’inici del turisme.

Fa molt menys d’un segle, Calella, al Maresme, era un poble de pescadors i agricultors. Unes poques fondes donaven acollida als mercaders i als pocs forasters que estaven de pas.

El 1953, una d’aquestes fondes va hostatjar un excoronel de l’exèrcit alemany. Tan content va quedar que va prometre a l’amfitriona que, de seguir amb la seva amabilitat, bon menjar i millor preu, li emplenaria l’establiment tot l’any. Dit i fet, L’estiu següent van arribar els primers turistes alemanys a Calella.

A partir d’aquell moment, va ser tanta la demanda, que el poble va canviar d’hàbits i es dedicà en cos i ànima al turisme, obrint establiments, sales de ball i arreglant habitacions per allotjar més persones.

S’aixecaren els primers hotels i es creà la Junta Municipal de Turisme, per condicionar el poble, ja que no rebia ajuts estatals.

Hotel Las Vegas de Calella. Maresme. Anys 60

Hotel Las Vegas

A la dècada dels 70 ja comptava amb 118 establiments. Aquests edificis actualment no desperten interès per la seva arquitectura. Tot i això, voldria retre un petit homenatge a un, del qual no tinc cap informació sobre qui o quan el va projectar.

Es tracta de l’Hotel Las Vegas, i és tot just el primer que trobem venint de Barcelona. És un escenogràfic edifici, en part de maó vist i en part pintat de blanc, calculadament asimètric. A una banda destaca la torre de l’escala de cargol, ben il·luminada pels allargats finestrals.

Escalinata de l'Hotel Las Vegas de Calella. Maresme. Anys 60

Resulta evident que, en algun moment l’hotel Las Vegas de Calella va ser sobreedificat, afegint un parell de pisos i un mòdul adossat, que han fet perdre les calculades proporcions de l’edifici original.

Tot i això, i també gràcies a l’impecable estat de conservació, aquest establiment em desperta l’admiració per un atractiu estil arquitectònic, alhora elegant i funcional.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situació: carrer de Sant Jaume, 77. Calella

Saber més

Què veure a prop

Encara no hi ha comentaris

  1. Jo penso que a tot arreu hi ha coses interessants a veure. Calella, malgrat haver-se malmès amb tant de turista d’espardenya i comerç oriental, conserva un patrimoni molt notable i es nota que fan per mantenir-lo i recuperar-lo.

  2. Personalment la població de Calella , ni fu ni fa… passa com a Llinars del Valles, que jo varem comentar… salut

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Afegeix una imatge si vols (només JPG)

En compliment del deure d'informar-te de les circumstàncies i condicions del tractament de les teves dades i dels drets que t'assisteixen, t’informo del següent:

  • Responsable del tractament: Alfons Martín Cornella.
  • Finalitat del tractament de les teves dades: moderar els comentaris per evitar el correu brossa i/o informar-te dels nous comentaris d'aquesta entrada de Rondaller.cat.
  • Conservació de les dades: les dades es conserven el temps estrictament necessari per a la relació i el que és exigible legalment, sent destruïdes posteriorment mitjançant processos segurs.
  • Legitimació per al tractament: consentiment explícit a l'acceptar les condicions d'ús del formulari d'alta al butlletí.
  • Destinataris de les teves dades personals: no es preveuen cessions de dades excepte en aquells casos que existeixi una obligació legal. No hi ha previsió de transferències de dades internacionals.
  • Els teus drets: pots revocar el consentiment i exercir els teus drets a accedir, rectificar, oposar-te, limitar, portar i suprimir dades escrivint a Alfons Martín Cornella, a l'avinguda de Lluís Companys, 27-37, escala 3, 4rt 1a, 08340 Vilassar de Mar, Barcelona, a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).