Miratge trencadís

Mosaic Miratge Empordanès de Lluís Roura i Armand Olivé Milian.

Un miratge és una il·lusió òptica. Metafòricament també s’aplica a una il·lusió seductora.

Amb el títol ‘Miratge Empordanès’, l’artista Lluís Roura va pintar el quadre, que el 2001 es convertiria en un monument. Es tracta d’una acolorida visió de la plana empordanesa, que ha immortalitzat en nombroses obres, amb el seu estil inconfusible.

Nascut a Sant Miquel de Campmajor (Pla de l’Estany), Roura va estudiar dibuix a la Llotja de Barcelona. Ha realitzat exposicions a diversos països i la seva obra ha estat reconeguda amb nombrosos guardons.

Molt amablement, Lluís Roura m’ha comentat que la pintura la va realitzar des d’un punt a la vora de Llers (Alt Empordà). Després de ser exposada a Veneçuela, l’obra restà allà.

Mosaic Miratge Empordanès de Lluís Roura i Armand Olivé Milian. Vilatenim (Figueres, Alt Empordà).

Columna multicolor

Una bona part del mèrit d’aquest monument, també li correspon a Armand Olivé Milian, un artesà del mosaic, que va saber convertir la pintura realitzada per Lluis Roura, en una obra d’art tridimensional.

Dos quilòmetres abans d’arribar a Figueres -des de Roses-, al veïnat de Vilatenim, s’aixeca el mosaic Miratge Empordanès, una columna de 9 metres d’alçada, totalment recoberta amb tencadís. Destaca en primer pla un camp d’herba i flors i, en segon terme, un gran camp de roselles. A l’horitzó s’endevina el massís del Montgrí i la badia de Roses.

Cal jugar-s’hi la vida i travessar la transitada carretera per observar de ben a prop l’ondulant mosaic, ja que és un autèntic prodigi de virtuosisme.

Detall del Mosaic Miratge Empordanès de Lluís Roura i Armand Olivé Milian. Vilatenim (Figueres, Alt Empordà).

Finalment, a Barcelona, trobareu obres d’aquest ceramista a entrades d’edificis , botigues i esglésies. A més també va realitzar vitralls i il·lustracions per a cobertes de llibres. Un geni complet! En un altre article en parlaré amb més detall.

Mosaic Miratge Empordanès de Lluís Roura i Armand Olivé Milian. Vilatenim (Figueres, Alt Empordà).

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situació: veure el mapa

Saber més

Què veure a prop

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Afegeix una imatge si vols (només JPG)

En compliment del deure d'informar-te de les circumstàncies i condicions del tractament de les teves dades i dels drets que t'assisteixen, t’informo del següent:

  • Responsable del tractament: Alfons Martín Cornella.
  • Finalitat del tractament de les teves dades: moderar els comentaris per evitar el correu brossa i/o informar-te dels nous comentaris d'aquesta entrada de Rondaller.cat.
  • Conservació de les dades: les dades es conserven el temps estrictament necessari per a la relació i el que és exigible legalment, sent destruïdes posteriorment mitjançant processos segurs.
  • Legitimació per al tractament: consentiment explícit a l'acceptar les condicions d'ús del formulari d'alta al butlletí.
  • Destinataris de les teves dades personals: no es preveuen cessions de dades excepte en aquells casos que existeixi una obligació legal. No hi ha previsió de transferències de dades internacionals.
  • Els teus drets: pots revocar el consentiment i exercir els teus drets a accedir, rectificar, oposar-te, limitar, portar i suprimir dades escrivint a Alfons Martín Cornella, a l'avinguda de Lluís Companys, 27-37, escala 3, 4rt 1a, 08340 Vilassar de Mar, Barcelona, a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).