Figueres, Vilatenim, Alt Empordà, mosaic, Olivé-Milian, Lluís Roura

Miratge trencadís

Mosaic Miratge Empordanès de Lluís Roura i Armand Olivé Milian.

Un miratge és una il·lusió òptica. Metafòricament també s’aplica a una il·lusió seductora.

Amb el títol ‘Miratge Empordanès’, l’artista Lluís Roura va pintar el quadre, que el 2001 es convertiria en un monument. Es tracta d’una acolorida visió de la plana empordanesa, que ha immortalitzat en nombroses obres, amb el seu estil inconfusible.

Nascut a Sant Miquel de Campmajor (Pla de l’Estany), Roura va estudiar dibuix a la Llotja de Barcelona. Ha realitzat exposicions a diversos països i la seva obra ha estat reconeguda amb nombrosos guardons.

Molt amablement, Lluís Roura m’ha comentat que la pintura la va realitzar des d’un punt a la vora de Llers (Alt Empordà). Després de ser exposada a Veneçuela, l’obra restà allà.

Mosaic Miratge Empordanès de Lluís Roura i Armand Olivé Milian. Vilatenim (Figueres, Alt Empordà).

Columna multicolor

Una bona part del mèrit d’aquest monument, també li correspon a Armand Olivé Milian, un artesà del mosaic, que va saber convertir la pintura realitzada per Lluis Roura, en una obra d’art tridimensional.

Dos quilòmetres abans d’arribar a Figueres -des de Roses-, al veïnat de Vilatenim, s’aixeca el mosaic Miratge Empordanès, una columna de 9 metres d’alçada, totalment recoberta amb tencadís. Destaca en primer pla un camp d’herba i flors i, en segon terme, un gran camp de roselles. A l’horitzó s’endevina el massís del Montgrí i la badia de Roses.

Cal jugar-s’hi la vida i travessar la transitada carretera per observar de ben a prop l’ondulant mosaic, ja que és un autèntic prodigi de virtuosisme.

Detall del Mosaic Miratge Empordanès de Lluís Roura i Armand Olivé Milian. Vilatenim (Figueres, Alt Empordà).

Finalment, a Barcelona, trobareu obres d’aquest ceramista a entrades d’edificis , botigues i esglésies. A més també va realitzar vitralls i il·lustracions per a cobertes de llibres. Un geni complet! En un altre article en parlaré amb més detall.

Mosaic Miratge Empordanès de Lluís Roura i Armand Olivé Milian. Vilatenim (Figueres, Alt Empordà).

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situació: veure el mapa

Saber més

Què veure a prop