Museu d'Història de Barcelona

Jugant com els romans

Des dels temps de la prehistòria que el joc forma part de les nostres vides, de vegades per diversió i d’altres amb finalitats educatives.

Sabem que els romans tenien moltes varietats de jocs, tant de taula com esportives. Per exemple, passejant pel subsòl de la plaça del Rei, al Museu Arqueològic de Barcelona, trobem roques amb incisions, algunes d’elles clarament eren taulells de joc.

Museu d'Història de Barcelona

Taulers de joc.

Aquestes mostres han aparegut a nombroses excavacions, especialment als graons de grans espais, com les places o els fòrums.

El Duplum Molendinum era una variant del tres en ratlla, força més complex, ja que hi havia nou fitxes i es podien fer dues alineacions a la vegada. Es podia complicar encara més utilitzant un taulell circular.

INFORMACIÓ PRÀCTICA