Camins d’aigua

Avui us proposo una excursió per la riera de Gualba. Si és a la primavera, gaudireu de mil tonalitats d’un verd relaxant.

roselles.

Per començar, només passar per sota les vies del tren hi ha un trencall a mà dreta, amb espai per a un o dos vehicles. Aquí comença una pista ampla i planera que a un costat ressegueix un dens bosc d’alzines i a l’altre uns extensos camps. 

En primer lloc, ompliu els ulls amb les vistes del Montseny.

panoràmica del Montseny.

En general, aneu seguint els senyals blancs i grocs.

fita indicadora del camí.

Així doncs, estem seguint l’antic camí ral, la via principal per anar des de la vila als camps i masies, de les quals en trobareu bones mostres en aquest itinerari. Fixeu-vos, per exemple, en les rajoles d’una petita edificació vora el camí.

paret amb rajoles de bestari.

Seguidament, la pista gira una mica i passa pel costat d’un viaducte que canalitza les aigües de regadiu.

viaducte d'aigua. Excursió per la riera de Gualba

A continuació, baixem gairebé a tocar de la riera on veurem una zona de lleure amb taules. Val la pena creuar el pont i arribar fins a la carretera per admirar la Villa Maria, una mansió modernista.

detall de l'entrada de Villa María. Excursió per la riera de Gualba

Aprofitar l’aigua

Tornem al camí que passa pel davant del restaurant Can Pascual i vorejant camps arribem a una bifurcació. Cal seguir a l’esquerra. El camí es fa més estret i baixa (compte, perquè després serà pujada). Trobem una altra séquia que permet desviar l’aigua cap a les basses i utilitzar-la per al reg dels horts.

Excursió per la riera de Gualba. canalització d'aigua pel rec.

Passem el Torrent de Can Sivina i girem en angle agut a l’esquerra.

En un revolt apareix un antic safareig que utilitza l’aigua corrent per netejar i esbandir.

Excursió per la riera de Gualba. safareig cobert.

Finalment arribem a un pont que creua la riera.

barana de pedra del pont. Excursió per la riera de Gualba

Per cert, el nom de Gualba prové de dues paraules llatines ‘aqua alba’ que vol dir aigua blanca.

Excursió per la riera de Gualba

Per acabar aquesta excursió per la riera de Gualba, un cop a l’altre costat podem continuar fins al poble o tornar pel mateix camí. Així mateix, podeu escurçar, baixant per la carretera amb molt de compte fins a trobar la Villa Maria i desfeu el camí a partir d’aquest punt. És una mica perillós perquè no hi ha vials i en determinats punts els vehicles no us veuran.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Itinerariveure el mapa

Distància: 3,5 km anada. 7 km anada i tornada pel mateix camí. Itinerari lineal.

Desnivell: hi ha alguns pendents que, si bé no són forts, potser us faran suar un pèl.

Saber més

Què veure a prop

Encara no hi ha comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Afegeix una imatge si vols (només JPG)

En compliment del deure d'informar-te de les circumstàncies i condicions del tractament de les teves dades i dels drets que t'assisteixen, t’informo del següent:

  • Responsable del tractament: Alfons Martín Cornella.
  • Finalitat del tractament de les teves dades: moderar els comentaris per evitar el correu brossa i/o informar-te dels nous comentaris d'aquesta entrada de Rondaller.cat.
  • Conservació de les dades: les dades es conserven el temps estrictament necessari per a la relació i el que és exigible legalment, sent destruïdes posteriorment mitjançant processos segurs.
  • Legitimació per al tractament: consentiment explícit a l'acceptar les condicions d'ús del formulari d'alta al butlletí.
  • Destinataris de les teves dades personals: no es preveuen cessions de dades excepte en aquells casos que existeixi una obligació legal. No hi ha previsió de transferències de dades internacionals.
  • Els teus drets: pots revocar el consentiment i exercir els teus drets a accedir, rectificar, oposar-te, limitar, portar i suprimir dades escrivint a Alfons Martín Cornella, a l'avinguda de Lluís Companys, 27-37, escala 3, 4rt 1a, 08340 Vilassar de Mar, Barcelona, a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).