Panoràmica de l'Estany de les Llobateres a Sant Celoni.

L’estany de les Llobateres

Encara que a qualsevol època pot ser maco de fer-hi una passejada, et recomano visitar a la primavera l’estany de Les Llobateres, a la conca del riu Tordera, molt a prop de Sant Celoni (Vallès Oriental).

Es tracta d’un indret poc conegut que havien estat camps de conreu i d’n posteriorment s’extreia sorra per a la construcció. En rebaixar la terra, va aflorar l’aigua d’un aqüífer que es va deixar a la vista.

Tanmateix, a partir del 1998 es va anar modificant el terreny per convertir-lo en uns interessants aiguamolls on han fet niu un munt d’ocells i s’han reproduït nombroses espècies vegetals.

Inaugurat el 2007, el conjunt està format per tres illes totalment cobertes de vegetació. Segons l’estació, es poden observar diverses colònies d’aus que niuen als talussos que envolten el conjunt.

A més, a l’estany de Les Llobateres hi ha un parell de miradors per guaitar les aus sense espantar-les.

Compte amb la pista per arribar-hi, perquè nosaltres la vam trobar en força mal estat i el cotxe pateix. Crec que es pot arribar a peu des de Sant Celoni (hi ha ruta senyalitzada).

Estany de les Llobateres

Monument genealògic

Per altra banda, molt a prop tens un curiós monument que recorda la mort el 1082, de Ramon Berenguer II, anomenat Cap d’Estopes. Suposadament, amparat per la vegetació d’aquest indret, el seu germà li va clavar un punyal. Posteriorment, un ocell delatà el lloc on es trovaba el cadàver i acompanyà la comitiva fins a la catedral de Girona, on el difunt va ser enterrat.

Dissortadament, el lloc no ha tingut tant sort com l’estany de Les Llobateres, i actualment és un polígon industrial.

Gorg d'en Perxistor
L’argre genealògic de Ramon Berenguer II

INFORMACIÓ PRÁCTICA

Distància: 2 km anada

Desnivell: 20 m

Saber més

Què veure a prop