L’estany de les Llobateres

Encara que a qualsevol època pot ser maco de fer-hi una passejada, et recomano visitar a la primavera l’estany de Les Llobateres, a la conca del riu Tordera, molt a prop de Sant Celoni (Vallès Oriental).

Es tracta d’un indret poc conegut que havien estat camps de conreu i d’n posteriorment s’extreia sorra per a la construcció. En rebaixar la terra, va aflorar l’aigua d’un aqüífer que es va deixar a la vista.

Tanmateix, a partir del 1998 es va anar modificant el terreny per convertir-lo en uns interessants aiguamolls on han fet niu un munt d’ocells i s’han reproduït nombroses espècies vegetals.

Inaugurat el 2007, el conjunt està format per tres illes totalment cobertes de vegetació. Segons l’estació, es poden observar diverses colònies d’aus que niuen als talussos que envolten el conjunt.

A més, a l’estany de Les Llobateres hi ha un parell de miradors per guaitar les aus sense espantar-les.

Compte amb la pista per arribar-hi, perquè nosaltres la vam trobar en força mal estat i el cotxe pateix. Crec que es pot arribar a peu des de Sant Celoni (hi ha ruta senyalitzada).

Estany de les Llobateres

Monument genealògic

Per altra banda, molt a prop tens un curiós monument que recorda la mort el 1082, de Ramon Berenguer II, anomenat Cap d’Estopes. Suposadament, amparat per la vegetació d’aquest indret, el seu germà li va clavar un punyal. Posteriorment, un ocell delatà el lloc on es trovaba el cadàver i acompanyà la comitiva fins a la catedral de Girona, on el difunt va ser enterrat.

Dissortadament, el lloc no ha tingut tant sort com l’estany de Les Llobateres, i actualment és un polígon industrial.

Gorg d'en Perxistor
L’argre genealògic de Ramon Berenguer II

INFORMACIÓ PRÁCTICA

Distància: 2 km anada

Desnivell: 20 m

Saber més

Què veure a prop

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Afegeix una imatge si vols (només JPG)

En compliment del deure d'informar-te de les circumstàncies i condicions del tractament de les teves dades i dels drets que t'assisteixen, t’informo del següent:

  • Responsable del tractament: Alfons Martín Cornella.
  • Finalitat del tractament de les teves dades: moderar els comentaris per evitar el correu brossa i/o informar-te dels nous comentaris d'aquesta entrada de Rondaller.cat.
  • Conservació de les dades: les dades es conserven el temps estrictament necessari per a la relació i el que és exigible legalment, sent destruïdes posteriorment mitjançant processos segurs.
  • Legitimació per al tractament: consentiment explícit a l'acceptar les condicions d'ús del formulari d'alta al butlletí.
  • Destinataris de les teves dades personals: no es preveuen cessions de dades excepte en aquells casos que existeixi una obligació legal. No hi ha previsió de transferències de dades internacionals.
  • Els teus drets: pots revocar el consentiment i exercir els teus drets a accedir, rectificar, oposar-te, limitar, portar i suprimir dades escrivint a Alfons Martín Cornella, a l'avinguda de Lluís Companys, 27-37, escala 3, 4rt 1a, 08340 Vilassar de Mar, Barcelona, a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).