Gorg d'en Perxistor

Una curiosa descoberta genealògica

Avui he agafat la moto i apa, a descobrir món. Volia veure un curiós monument que es troba entre Sant Celoni i Hostalric: el Gorg d’en Perxistor. Un peculiar indret totalment malmès per les urbanitzacions industrials, però que amaga un monument commemoratiu de Ramon Berenguer II, comte de Barcelona, també dit Cap d’Estopes.

Tot i que se sap amb seguretat, sembla que en aquest lloc el seu germà (que, per a més confusió, es deia Berenguer Ramon, poca broma) se’l va treure del mig per governar al seu aire.

L’ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu (La Selva), va construir un sobri monument on es pot veure l’arbre genealògic de la casa comtal de Barcelona. Actualment el lloc sembla que té un ús diferent, ja que darrere el mur tenen les seves “oficines” les senyores del ram, poc sensibles a la història antiga.

Gorg d'en Perxistor

Abans no m’agafés una depressió, he enfilat cap al nucli de Sant Feliu de Buixalleu, força apartat d’aquest indret. Una estreta carretera passa entre boscos i en algun revolt permet contemplar magnífics paisatges: ruta perfecta per fer amb moto.

Finalment he arribat a l’ermita de Sant Segimon del Bosc. L’edifici, força reformat, no té un interès destacable, però les vistes són impagables. A partir d’aquest punt, el camí es converteix en una pista que baixa fins a Arbúcies.

INFORMACIÓ PRÁCTICA