Una curiosa descoberta genealògica

Avui he agafat la moto i apa, a descobrir món. Volia veure un curiós monument que es troba entre Sant Celoni i Hostalric: el Gorg d’en Perxistor.

Un peculiar indret totalment malmès per les urbanitzacions industrials, però que amaga un monument commemoratiu de Ramon Berenguer II, comte de Barcelona, també dit Cap d’Estopes.

Monument del Gorg den Perxistor

Tot i que no se sap amb seguretat, sembla que en aquest lloc el seu germà (que, per a més confusió, es deia Berenguer Ramon, poca broma) se’l va treure del mig per governar al seu aire.

L’ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu (La Selva), va construir un sobri monument on es pot veure l’arbre genealògic de la casa comtal de Barcelona. Actualment el lloc on es troba el monument del Gorg d’en Perxistor, sembla que té un ús diferent, ja que darrere el mur tenen les seves “oficines” les senyores del ram, poc sensibles a la història antiga.

Genealogia al Gorg den Perxistor.

Abans no m’agafés una depressió, he enfilat cap a Grions, un minúscul nucli que tan sols comprèn l’església neoclàssica dedicada a Sant Gabriel, el cementiri, les antigues escoles i una torre de defensa.

Després de visitar el Gorg den Perxistor, arribem al petit nucli de Grions.

A continuació, sis quilòmetres de revolts més amunt, arribem al nucli de Sant Feliu de Buixalleu. En aquest petit nucli cal visitar l’església que, tot i estar molt reformada, presenta un interessant campanar del segle XI.

Finestra romànica a l'església de Sant Feliu de Buixalleu.

Seguidament, una estreta carretera passa entre boscos i en algun revolt permet contemplar magnífics paisatges: ruta perfecta per fer amb moto.

Finalment he arribat a l’ermita de Sant Segimon del Bosc. L’edifici, força reformat, no té un interès destacable, però les vistes són impagables. A partir d’aquest punt, el camí es converteix en una pista que baixa fins a Arbúcies. Aquí pots visitar l’interessant nucli medieval abans de tornar.

Finestra gòtica a Arbúcies.

INFORMACIÓ PRÁCTICA

Itinerari: veure mapa

Saber més

Què veure a prop

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Afegeix una imatge si vols (només JPG)

En compliment del deure d'informar-te de les circumstàncies i condicions del tractament de les teves dades i dels drets que t'assisteixen, t’informo del següent:

  • Responsable del tractament: Alfons Martín Cornella.
  • Finalitat del tractament de les teves dades: moderar els comentaris per evitar el correu brossa i/o informar-te dels nous comentaris d'aquesta entrada de Rondaller.cat.
  • Conservació de les dades: les dades es conserven el temps estrictament necessari per a la relació i el que és exigible legalment, sent destruïdes posteriorment mitjançant processos segurs.
  • Legitimació per al tractament: consentiment explícit a l'acceptar les condicions d'ús del formulari d'alta al butlletí.
  • Destinataris de les teves dades personals: no es preveuen cessions de dades excepte en aquells casos que existeixi una obligació legal. No hi ha previsió de transferències de dades internacionals.
  • Els teus drets: pots revocar el consentiment i exercir els teus drets a accedir, rectificar, oposar-te, limitar, portar i suprimir dades escrivint a Alfons Martín Cornella, a l'avinguda de Lluís Companys, 27-37, escala 3, 4rt 1a, 08340 Vilassar de Mar, Barcelona, a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).